De ce boli suferă vedetele

De Erika Chivu, pe

Chiar dacă sunt bogaţi, frumoşi şi celebri, boala nu-i ocoleşte nici pe ei. Află ce vedete se luptă cu boli cronice precum diabetul, lupusul sau hepatita C.
Dacă în trecut cei faimoşi şi bogaţi încercau să-şi ascundă suferinţa, astăzi vedete precum Halle Berry, Michael J. Fox sau Seal recunosc public că nu stau tocmai bine cu sănătatea şi încearcă să informeze publicul cu privire la bolile lor.

Halle Berry are diabet de tip II

Actriţa nu a ştiut că ar avea vreo problema până când a leşinat pe platoul de filmare. Când a ajuns la spital era în comă diabetică şi a rămas aşa timp de şapte zile. Atunci a aflat că pancresul ei nu produce destulă insulină şi că, dacă nu îşi face zilnic injecţii, riscă să-şi piardă vederea, să sufere de insuficienţă renală, probleme cardiace sau să-şi piardă picioarele.

Tot răul a fost spre bine după părerea lui Halle Berry, care a declarat că trăieşte mai sănătos de când a fost diagnosticată cu diabet.

Seal are lupus

Mulţi s-au întrebat de unde vin cicatricile pe care le are Seal pe faţă. Se pare că ele sunt o urmare a lupusului eritematos discoid. Această boală rară face ca sistemul imunitar să o ia razna, atacând ţesuturile sănătoase ale corpului. Unul din simptome este apariţia unor leziuni pe piele, de obicei deasupra gâtului. Conform declaraţiilor sale, Seal suferă de lupus de peste 20 de ani. El participă la evenimente caritabile şi îţi foloseşte celebritatea pentru a atrage atenţia asupra acestei boli.  

David Beckham suferă de tulburarea obsesiv compulsivă

Această boală psihică, care are nenumărate ipostaze, se manifestă prin obsesii faţă de anumite lucruri şi comportamente repetitive menite să asigure împlinirea obsesiilor. Potrivit soţiei sale, Victoria, David Beckham este obsedat de ordine şi simetrie. Cămăşile lui sunt grupate pe culori, iar în frigiderele familiei alimentele sunt aşezate simetric. „Dacă avem trei cutii de suc, David preferă să arunce una, ca să rămână un număr par”, a spus Victoria.

David Beckham nu este singura vedetă cu o tulburare obsesiv compulsică. Alec Baldwin este obsedat de curăţenie – preferă să piardă un avion decât să lase un pahar nespălat, deşi are menajeră. Jennifer Love Hewitt, Leonardo DiCaprio, Harrison Ford şi Charlie Sheen suferă şi ei de tulburarea obsesiv compulsivă.

Pamela Anderson are hepatită C

Actriţa spune că a luat boala de la fostul soţ, Tommy Lee, după ce au folosit acelaşi ac pentru tatuaj. Totuşi, Tommy Lee a negat că ar suferi de hepatită C. Acelaşi virus l-a ucis pe Mickey Mantle, faimos jucător de baseball, care a murit de cancer hepatic în 1995. În acelasi an, actorul Larry Hagman – cunoscut din serialul „Dallas” a suferit un transplant hepatic tot din cauza hepatitei C.

Shannen Doherty suferă de boala Crohn

De peste 10 ani, Shannen Doherty suferă de boala Crohn, o afecţiune inflamatorie a sistemului digestiv, care se manifestă prin diaree, dureri abdominale, greaţă, vărsături, scădere în greutate. Shannen spune că boala ei este destul de jenantă, având în vedere episoadele dese de diaree. O altă vedetă care suferă de boala Crohn este cântăreaţa Anastacia.

Michael J. Fox suferă de boala Parkinson

Actorul a fost diagnosticat în 1991 şi a făcut publică boala sa în 1998. De atunci a înfiinţat o fundaţie care îi poartă numele şi care urmăreşte descoperirea unui tratament pentru Parkinson. Pentru că boala se manifestă prin tremurături şi rigiditate la nivelul membrelor, pierderea echilibrului şi mişcări lente, Michael J. Fox nu mai poate juca în filme, însă îşi împrumută vocea persoanjelor animate. Boxerul Muhammad Ali suferă şi el de Parkinson.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!