Studiu: câți bani au dat românii pe vitamine și suplimente alimentare în pandemie

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 iunie 2021, 15:27
Pandemia i-a făcut pe mulți români să fie mai preocupați decât înainte de sistemul lor imunitar, tot mai mulți consumând vitamine și suplimente alimentare.

Un studiu realizat de iSense Solutions arată că 85% dintre consumatori au luat în ultima lună vitamine, iar 79% au luat suplimente alimentar. Cele mai căutate vitamine sunt vitamina C (49%), vitamina D (41%) și Magneziu (40%). Cât despre suplimentele alimentare, cele mai populare sunt suplimentele pentru imunitate (42%) și cele pentru protecția ficatului (21%).

Interesant este faptul că apetența pentru vitamine și suplimente pare să fie alimentată de stresul cauzat de pandemie. Consumul acestora este asociat cu un impuls de energie, care poate îmbunătăți performanțele, întări sistemul imunitar și conferi o stare de bine. Persoanele foarte stresate sunt mai predispuse să ia vitamina C și vitamina D.

În privința sumelor cheltuite de români pe vitamine și suplimente alimentare, acestea variază. Aceștia dau în medie 84 de lei pe lună. Persoanele mai stresate dau 113 lei pe lună. Totodată, femeile sunt dispuse să dea mai mulți bani (94 lei) decât bărbații (72 lei) pe vitamine și suplimente.

Citește și: Cum deosebim legumele și fructele sănătoase de cele tratate chimic

Citește și: Cazurile de COVID-19 ar putea crește din nou de la toamnă. Ce recomandă un expert în sănătate publică

Citește și: Un nou tratament antiviral împotriva COVID-19, descoperit de cercetătorii americani

Citește și: Experiment brazilian: chiar și un vaccin mai puțin eficient poate elimina virusul

„Sănătatea a constituit întotdeauna o valoare importantă a românilor, iar în contextul pandemiei preocuparea pentru sănătate nu putea decât să se accentueze”, a explicat Andrei Elvădeanu, Head of Marketing Strategy, de la iSense Solutions. „Prin urmare, datele privind incidența mare a consumului de vitamine și suplimente alimentare nu sunt deloc surprinzătoare. Dacă paza bună trece primejdia rea, în această perioadă vitaminele C, D si Magneziul au fost principalele alegeri ca mijloc de prevenție în perioada pandemiei”.

Datele prezentate fac parte din studiul Omnibus Săptămânal, reprezentativ pentru mediul urban și realizat de iSense Solutions în perioada aprilie-mai, 2021 pe un eșantion de 500 de respondenți, grad de eroare +/- 4.38%, la un nivel de încredere de 95%. Cercetarea calitativă a fost realizată în decursul lunii mai 2021, în comunitatea online iSense Modern Consumers, comunitate care cuprinde 50 de persoane cu vârsta între 18 și 55 de ani, din mediul urban.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!