3 legume de sezon, benefice împotriva cancerului

De Geo Berciu, pe

O dată cu venirea toamnei, bogăţia de legume şi fructe de pe tarabe ar trebui să ne facă să acordăm o atenţie sporită acestora, mai ales că multe dintre ele sunt adevăraţi aliaţi în lupta împotriva bolilor.

În ceea ce priveşte lupta împotriva cancerului, studiile arată că varza, vinetele şi sfecla se clasează pe primul loc. De obicei, nutriţioniştii recomandă legumele proaspete, pentru ca proprietăţile anticancerigene ale alimentelor să fie nealterate.
3 legume de sezon, benefice împotriva cancerului
Datorita vitaminelor A, E şi celor din grupul B, varza este cel mai puternic aliment cu proprietăţi anticancerigene. Varza poate contribui la eliminarea toxinelor din organism şi la încetinirea creşterii tumorilor, în momentul în care boala s-a declanşat. Varza roşie este chiar mai bună decât cea albă, pentru că are un conţinut mai ridicat de antocianidine, pigmenţi naturali cu acţiune antioxidantă.
3 legume de sezon, benefice împotriva cancerului

Vinetele îşi păstrează proprietăţile nutritive chiar dacă sunt prelucrate termic. Astfel, 100 g vinete coapte conţin 18 calorii, 200 mg potasiu, 15 mg magneziu, 18 mg fosfor, 26 micrograme caroten. Conţinutul de minerale favorizează reducerea stresului oxidativ, acţionând ca o metodă de prevenire a cancerului.
3 legume de sezon, benefice împotriva cancerului

Cercetătorii spun că sucul de sfeclă roşie este unul dintre cei mai puternici aliaţi în tratarea cancerului şi a leucemiei, acesta fiind o sursă extraordinară de vitamine A, B, C şi minerale – calciu, fier, potasiu. Din acest motiv contribuie la eliminarea rapidă a substanţelor toxice din organism.
3 legume de sezon, benefice împotriva cancerului
Datorită conţinutului bogat în substanţe benefice organismului, sfecla roşie nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Spre deosebire de alte legume, substanţele vitale din sfeclă nu se distrug prin prelucrare termică, dar se recomandă să fie consumată crudă, sub formă de salată sau suc.
(Sursa foto: Northfoto, Thinkstock)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!