Sfaturi pentru alegerea jucăriilor

De Unica.ro pe

Rolul jucăriilor în dezvoltarea copiilor este binecunoscut. Oferă-i jucării interesante, care să-i stimuleze simţurile şi care să-i faciliteze procesul de învăţare.
Indiferent de stilul personal, sunt anumite aspecte care ar trebui luate în considerare în momentul alegerii jucăriilor.

Caută o jucărie care să îţi incite copilul când se joacă şi să îi facă plăcere.
Cele cinci simţuri sunt fereastra către îmbogăţirea aptitudinilor, ceva de văzut, auzit, gustat, atins sau mirosit.

Cu cât conţine mai multe din aceste aspecte cu atât mai bine.

Scopul este distracţia. Unii părinţi tind să neglijeze acest aspect în veşnica lor căutare de jucării educative pentru bebeluşi.

Însă joaca înseamnă mai mult decât doar distracţie. Pentru copii, joaca este modalitatea de a învăţa despre lumea înconjurătoare şi de a-şi dezvoltă abilităţi noi. De aceea copii adoră să repete la nesfârşit aceeaşi activitate.

Experţii sugerează să nu cauţi jucării fără prea multe caracteristici stimulante. Ar trebui căutate jucării care să încurajeze imitaţia, descoperirea de comori, toate acestea vor ajuta la îmbunătăţirea memoriei pe termen scurt, cum ar fi potrivirea culorilor. Taţii vor avea satisfacţia de a-şi vedea copilul trecând de la stadiul de joacă accidentală la joaca intenţionată.

Citeşte continuarea pe utilecopii.ro

Sfaturi pentru alegerea jucăriilor

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro