8 obiceiuri nesănătoase care duc la depresie

.

este mai mult decât un sentiment de tristețe, este o boală și trebuie tratată ca atare. Afectează foarte multe persoane și sunt mai mulți factori care duc la apariția acestei probleme. Vezi ce obiceiuri nesănătoase favorizează declanșarea depresiei.
Obiceiurile alimentare nesănătoase favorizează apariția depresiei. Lipsa nutrienților, precum omega 3, îți induce creierul într-o stare de tristețe. Asigură-te că ai o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine și minerale și vei ține sub control nivelul de stres care favorizează apariția depresiei.

Te izolezi

Poate ai impresia că dacă trăiești mai mult singură, ești puternică, dar adevărul este că izolarea te face să te închizi în tine și să nu discuți problemele care te macină cu ceilalți. Povara pe care vrei să o porți de una singură te va face să intri în depresie mai repede decât crezi. Cercetătorii susțin că oamenii cu o viață socială activă sunt mai puțin predispuși spre depresie.

Nu faci sport

Sportul nu îți menține doar corpul sănătos, ci și mintea. Dacă stai mereu în casă, fără să faci nimic, ai tendința de a mânca mai mult și de a deveni leneșă. Odată ce începi să te îngrași, ajungi să fii nemulțumită de tine și intri în depresie. Nu trebuie să transpiri în sala de forță. Este de ajuns să faci o plimbare scurtă, când te întorci de la muncă.

Nu dormi cum trebuie

Dacă nu dormi 8 ore pe noapte, corpul tău va ajunge să fie epuizat, iar tu nu vei mai putea face față sarcinilor zilnice. Oboseala permanentă duce la apariția depresiei, așa că încearcă să ai un somn regulat.

Ai o gândire negativă

Nu trebuie să fii mereu optimistă, dar gândurile negative te împing cu repeziciune spre depresie. Încearcă să fii realistă și nu te mai concentra mereu pe lucrurile pe care oricum nu le poți schimba.

Te suprasoliciți la muncă

Dacă muncești prea mult sau îți asumi prea multe sarcini, te vei stresa și vei sta cu teama că nu poți termina la timp. Oamenii care își rezolvă treburile în ultimul moment au un risc mai mare de a intra în depresie, față de cei care își îndeplinesc munca într-o perioadă mai mare de timp.

Abuzezi de droguri și alcool

Drogurile și alcoolul îți intoxică corpul și mintea și nu te lasă să mai judeci limpede. Aceste substanțe nu numai că duc la depresie, dar îți adâncesc starea de tristețe, atunci când le consumi.

Îți plângi de milă

Dacă îți plângi frecvent de milă, riști să intri în depresie, pentu că te vei întreba constant de ce ți se întâmplă ție lucruri rele și nu altora. Oricine trece prin momente grele, numai că unii reușesc să ascundă aceste lucruri sau să le depășească mai repede.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton