5 metode eficiente pentru a rămâne tânără la trup și minte

De Unica.ro, pe

Știi deja că, pentru a te menține într-o formă bună și a rămâne tânără, exercițiile fizice și antrenamentul creierului sunt foarte utile, la fel ca alimentația echilibrată și o bună hidratare. Știai însă că o postură corectă și mersul desculț sunt la fel de utile? Nu există o pastilă magică ce ar putea să oprească timpul în loc. Însă, sfaturile de mai jos te vor ajuta să limitezi efectele îmbătrânirii asupra chipului, corpului și minții.

Conștientizarea, pas esențial pentru o stare bună a sănătății

Conștientizarea trebuie să fie unul dintre instrumentele pe care le folosești pentru a te menține tânără cât mai mult timp. Practic, nu poți să întinerești, dar poți să adaugi ani și să îmbunătățești calitatea vieții. Iar, pentru a face acest lucru, trebuie să fii conștientă că deții controlul asupra propriului corp și că toate acțiunile tale au consecințe. De la aerul pe care îl respiri, la alimentație, gânduri și emoții, toți acești factori au o influență asupra modului în care faci față procesului de îmbătrânire. 

Dieta antiinflamatoare, un factor cheie anti-îmbătrânire

Una dintre bazele dietei anti-îmbătrânire sunt alimentele cu un bun echilibru acid-alcalin și cu efect antiinflamator. Astfel, nutriționiștii recomandă consumarea unei cantități mai mari de alimente alcalinizante comparativ cu cele acidifiante. Cele din urmă sunt cele care generează în timpul digestiei acizi, care ajung apoi în sânge, fiind cauza unor probleme de sănătate variate, de la oboseală și insomnii la boala ficatului gras. Printre alimentele acidifiante se numără proteinele animale și vegetale, zaharurile rafinate și făina albă, iar printre cele alcalinizante, fructele și legumele. În ceea ce privește alimentele care combat inflamația din organism, poți alege produse ca somonul, afinele, usturoiul, sfecla roșie, curcuma, ghimbirul, tofu și ceaiul verde. Uneori este dificil să obții toate substanțele necesare bunei funcționări a organismului din alimentație, prin urmare, specialiștii recomandă suplimentele cu multivitamine si minerale.

Sportul de anduranță, cel preferat

Alergare, ciclism, mers rapid, cel puțin 30 de minute, de cinci ori pe săptămână – exercițiile fizice mențin inima tânără, te ajută să respiri corect, dar stimulează și producerea hormonului de creștere, important în încetinirea procesului de îmbătrânire. Oxigenarea – care scade producția de radicali liberi și, prin urmare, și ridurile – are loc cel mai eficient în aer liber. Alege o activitate care îți place cu adevărat, ușor de integrat în programul tău. Profită de vremea frumoasă pentru a-ți face exercițiile în aer liber.

Mersul desculț, util pentru echilibru

În afară de plajă, puțini oameni merg în mod regulat desculți. Și, totuși, să mergi desculț poate avea numeroase beneficii asupra sănătății. Astfel, mersul desculț ajută la tonifierea mușchilor picioarelor și îmbunătățește propriocepția, acel simț care ne oferă informații despre mișcările și poziția corpului. Mersul desculț favorizează un bun echilibru fizic, o coordonare îmbunătățită și  poate reduce încărcătura de la capetele articulațiilor, în special în zona genunchilor, fiind benefic pentru persoanele cu probleme precum osteoartrita.

O postură corectă, pentru stima de sine

Să ai o postură corectă este important nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru sănătatea mintală. Numeroase studii arată că postura corectă îmbunătățește starea de spirit, consolidează stima de sine și chiar stimulează memoria. De aceea este esențial să ai o postură corectă indiferent de vârstă. Atunci când mergi, imaginează-ți că ai pe cap o grămadă de cărți – bărbia trebuie să fie orientată înainte, umerii trebuie să fie trași înapoi, iar abdomenul să fie plat. Când stai așezată la birou, nu te apleca înainte, rămâi cu spatele drept. De asemenea, acordă atenție umerilor, ținându-i relaxați. 

Pentru a reduce efectele timpului asupra corpului, igiena de viață este foarte importantă. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să rămâi tânără la trup și minte cât mai mult timp.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Cosmopharm

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!