Visele erotice şi secretele lor

De Stela Moisescu pe

Se spune că visele sunt plăsmuiri lipsite de realism sau, dimpotrivă, manifestări inconştiente ale realismului. Dacă ai avut un vis erotic controversat sigur ai oscilat între cele două variante …
… cu teamă şi exaltare.

Oare ce înseamnă că ţi-ai visat colegul de muncă în ipostaze fierbinţi sau că ai făcut sex toată noaptea cu un bărbat… necunoscut? Află în cele ce urmează de la specialişti!

Visele erotice dictează cele mai ascunse dorinţe

În viziunea psihologului Ştefania Asan interpretarea viselor reprezintă calea de a pătrunde în subconştient, în sufletele noastre, dezvăluind astfel cele mai ascunse dorinţe. Ei bine, visele erotice, cu precădere, reprezintă exprimarea unei dorinţe sexuale din subconştient.

Visele erotice sunt fenomene care se petrec atunci când există un minus în viaţa ta sexuală. Psihologul Petrică Alexa susţine că ele reprezintă refulări ale unor frustrări acumulate în plan sexual.

Aşadar, e cazul să le analizezi, pentru a înţelege ce anume lipseşte din viaţa ta. Cum faci acest lucru? Iată patru scenarii de vise erotice şi interpretarea lor în viziunea celor doi psihologi:

1. Vise erotice cu fostul iubit

Ele sunt oarecum explicabile dacă nu ţi-ai refăcut viaţa amoroasă alături de alt bărbat. Te-ai gândit la fostul tău iubit? I-ai pronunţat numele chiar şi în contexte inocente? Sau eşti de-a dreptul melancolică cu gândul la el? Ei bine, un vis erotic cu fostul iubit este atunci de aşteptat.

Psihologul Petrică Alexa îţi recomandă să încerci să-ţi refaci viaţa alături de alt bărbat, căci astfel vei lăsa în urmă amintirea fostului care este încă prezent în visele tale.

Ţi-ai refăcut viaţa amoroasă, dar fostul tot te bântuie în vis? Psihologul Ştefania Asan consideră că noua relaţie nu umple golul lăsat de fostul iubit, iar această situaţie te apasă, simptomul fiind chiar visul erotic.

2. Vise erotice cu un bărbat, altul decât iubitul tău

Dacă te-ai visat în ipostaze fierbinţi cu un alt bărbat, relaţia ta actuală are un minus, consideră psihologul Alexa. Specialistul atrage atenţia că multe cupluri se mint că au o viaţă sexuală în regulă, când de fapt tânjesc în secret după altceva sau altcineva.

Nemărturisind ceea ce simţim, nu dăm o şansă partenerului să încerce să se ridice aşteptărilor noastre. Ele nu sunt îndeplinite, noi nu suntem fericite, deci tindem să căutăm fericirea în braţele altui bărbat. Atunci când ne cenzurăm însă instinctul de a înşela apar visele erotice cu un bărbat pe care îl dorim în secret, altul decât iubitul!

3. Vise erotice cu un bărbat necunoscut

Ai visat că faci sex pasional cu un străin? Acesta este modul în care mintea îţi transmite că încă nu ai întâlnit bărbatul potrivit şi nu ţi-ai atins potenţialul sexual maxim.

Visele erotice cu un bărbat necunoscut sunt dovezi clare ale unei incompatibilităţi sexuale din plan real, chit că vorbim de soţ, iubit sau amant.

Ai grijă însă! Potrivit psihologului Alexa, incompatibilitate sexuală nu înseamnă partide de sex lipsite de plăcere sau orgasm. Poţi avea orgasm, dar nu la intensităţi ameţitoare. Ştii că femeile au mai multe tipuri de orgasm şi experimentează plăceri de intensităţi diferite.

Visul erotic cu un necunoscut îţi spune că nu ai atins plăcerea maximă şi nu te-ai potrivit sub toate aspectele sexuale cu bărbaţii întâlniţi până acum.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2