Sexul: ca o joacă!

De Flavia Jurca pe

Vrând nevrând, fiecare cuplu durabil poartă cu el şi posibilitatea ca, cu cât existenţa în doi se prelungeşte, cu atât să scadă pasiunea. Ce e de făcut?
Neglijarea acestui aspect este dezastruoasă şi se vede în raportul subunitar dintre numărul căsătoriilor şi cel al divorţurilor. Se prea poate ca tu să-ţi fi întâlnit deja bărbatul ideal, dar merită să te concentrezi asupra unor aspecte care vor împiedica orele lungi de muncă, rutina, oboseala şi eventualele  conflicte să îl îndepărteze de tine.

1. Prefaceţi-vă.   Copiii se prefac că au prieteni imaginari, că sunt monştri  sub pat, că toate basmele se termină cu bine etc. La fel, şi voi vă puteţi trăi fanteziile împreună, şi nimeni nu va şti că în duminica în care n-aţi răspuns la telefon, vă jucaţi de-a cowboy-ii şi indienii prin casă, iar câştigătorul a decis în ce formă îşi ia premiul.

2. Inversaţi rolurile. Partenerul dominant în cuplu, cel care „ţine hăţurile” poate să treacă temporar, şi doar în pat, într-o postură submisivă.

3. Dintr-una, in alta…  Faceţi fitness împreună, pe o muzică antrenantă care vă place amândurora. Organizaţi un meci spontan de wrestling (cu grijă!) pe covor. Muşchii flexaţi sub piele, respiraţia accelerată, privirile incinse… cu siguranţă vă vor sugera şi continuarea. În plus, ardeţi calorii, produceţi endorfine… şi astfel vă păstraţi tinereţea şi abilitatea de a face sex şi la vârste la care alţii stau la coadă la medicamente compensate.

4. Seara de jocuri. Dacă nu-ţi plac jocurile, roagă-l să te înveţe şah, table, poker  şi ce mai joacă băieţii. Nu jocuri pe calculator însă, pentru că riscaţi să fiţi absorbiţi de ele cu săptămânile şi să uitaţi de viaţa reală. În plus, s-au văzut destule cupluri care s-au despărţit fiindcă jucau Age of Empires şi ea i-a furat lui nişte vite în joc. Dacă nici el nu ştie  jocuri, învăţaţi-le împreună! Şi chiar dacă nu e plăcut să pierzi la un astfel de joc, ideea e ca premiul câştigătorului să fie livrat la orizontală, şi să fie şi pe placul perdantului.

5. Râdeţi. Cuplurile care râd împreună durează, asta se ştie. Mulţi însă nu o fac suficient de des… sau deloc. Atunci când glumele partenerului nu te mai amuză sau nu le pricepi deloc, e semn de nepotrivire profundă. Instituiţi de comun acord un pact al gâdilatului – când e ok, cum vă place fiecăruia, ce zone pot fi gâdilate, ce zone vă produc disconfort la gâdilat…

Lista rămâne deschisă, evident, pentru modurile voastre proprii de a vă păstra aprinsă pasiunea!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro