Sex: Întrebările ruşinoase şi-au găsit răspunsul

De Mia, pe Ultimul update Vineri, 11 martie 2022, 15:18
Sex

Nu toate tinerele din lume au ocazia să treacă printr-un program de educaţie sexuală bine pus la punct şi adesea rămân cu multe întrebări, pe care nu ştiu cui să le adreseze sau nu fac asta pentru că le este ruşine. Câteva întrebări jenante şi-au găsit, totuşi, răspunsul. Citeşte mai departe să afli şi tu:
„Nu sunt la menopauză şi chiar mai am destui ani până atunci, dar sunt foarte uscată. De ce?”
Vaginul se „lubrifiază” în mod natural, însă există numeroşi factori care îi pot opri procesul. Orice îţi schimbă nivelul hormonilor din corp sau circulaţia sangvină poate duce la uscarea vaginului, spun medicii. Şi contraceptivele orale îţi pot provoca aceleaşi probleme, pe lângă antihistaminice, chimioterapia, alăptarea, diabetul şi fertilizarea in vitro. O soluţie rapidă? Foloseşte lubrifiant atunci când faci sex. Cel pe bază de silicon este mai rezistent, în schimb cel pe bază de apă are mai puţini compuşi chimici.
Sex: Sfaturi de la El. Cum să îi faci sex oral grozav
„Este normal mirosul vaginal?”
pH-ul normal al vaginului este între 3,5 şi 4,5, astfel se creează condiţii prolifice pentru bacteriile bune. Dacă pH-ul creşte prea mult, bacteriile bune nu pot supravieţui, iar cele care cauzează mirosurile neplăcute şi infecţiile se înmulţesc. De obicei, sperma are un pH foarte ridicat, în jur de 7,4, astfel că şi aceasta îţi poate cauza probleme dacă deja ai un pH vaginal ridicat. La fel se întâmplă şi în timpul menstruaţiei, iar ca să eviţi această situaţie, medicii recomandă să iei probiotice vaginale – însă nu fără să mergi la consultaţie înainte.

Vezi mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!