Ce poţi învăţa pe urma unui divorţ?

De Adina Radu, pe

Decizia să divorţezi de soţul tău este una grea, cu atât mai mult dacă sunt implicaţi şi copii. Pentru cine nu ar fi înfricoşător s-o ia de la început de la zero? Dar chiar şi aşa, oamenii renunţă la căsniciile lor tot mai des, pentru a merge mai departe pe propriul drum, iar fiecare astfel de despărţire vine cu durere, tristeţe, dar şi lecţii de viaţă:
Chiar dacă aţi semnat actele de divorţ, tot vei mai avea de împărtăşit experienţe cu fostul soţ, mai ales dacă aveţi copii împreună: sărbători, zile de naştere, alte ocazii speciale, dar şi din cele triste.
Vei rata multe momente din vieţile copiilor voştri. Dar nu doar tu, ci şi fostul tău soţ. Fiecare va trăi alte experienţe alături de copii – dacă alegeţi o custodie comună – dar tot veţi simţi că ceva lipseşte, iar acest lucru doare.

Ce le spui copiilor despre tatăl lor, după divorţ?

Nu îţi vorbi fostul soţ de rău în faţa copiilor. Chiar dacă nu v-aţi înţeles bine deloc şi chiar dacă uneori îţi vine greu să te abţii să faci asta, nu le vorbi copiilor voştri despre momentele grele din căsnicia voastră şi nu îl vorbi de rău pe tatăl lor, pentru că până la urmă acest lucru se poate întoarce împotriva ta.
Ai voie să suferi. Este greu, este dureros, eşti vulnerabilă şi singură în faţa lumii întregi. Dar nu te închide în casă şi nu spune stop-joc. Dă-ţi destul timp să plângi, dar apoi ridică-te şi mergi mai departe – poate chiar reuşeşti să îţi găseşti un nou soţ şi să întemeiezi o nouă familie.
Vezi continuarea articolului pe pagina următoare!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!