Sex la prima întâlnire: pro sau contra?

De Stela Moisescu pe

Americanii îi spun sugestiv „the walk of shame”. Este vorba de dimineaţa de după! Dimineaţa de după o noapte pasională cu un bărbat abia întâlnit! Dacă înainte exista regula…
… celor 12 întâlniri înainte de sex, mai apoi timpul s-a scurtat la doar trei întâlniri, iar în prezent ne întrebăm până la urmă ce pierdem dacă ne face de cap chiar din prima seară, fără să ne pese de replici precum: „nu se cuvine”, „nu sunt genul acela de femeie” sau „va crede că sunt uşoară”.

Reticenţa femeilor privind sexul la prima întâlnire a scăzut cel puţin în mediu virtual. Cu un partener întâlnit pe internet, 30% dintre femei ajung să facă sex chiar de la prima întâlnire, în timp ce 27% au practicat doar sexul oral, arată theindian.com.

Ce spune despre tine tentaţia de a face sex la prima întâlnire?

Doctorul Yvonne K. Fulbright, sexolog şi expert în relaţii de cuplu consideră că sexul la prima întâlnire nu este o dovadă de promiscuitate. Motivul pentru care ne lăsăm duse de val este capcana sexuală în care intrăm, potrivit foxnews.com.

„În principal, suntem atraşi de cei care îşi manifestă interesul faţă de persoana noastră. În cazul în care cel de lângă noi este dornic să ne ducă în patul lui, intrăm într-o capcană sexuală”.

De aceea doctorul conchide că este foarte dificil să nu dai curs avansurilor care ţi se fac la prima întâlnire. Flirturile sunt atât de seducătoare la prima întâlnire încât ai impresia că dai cu piciorul unei oportunităţi, nu că fentezi un gest „greşit”, atunci când refuzi sexul la prima întâlnire.

Argumente pro sexului la prima întâlnire

Unii sexologi încurajează, chiar, sexul la prima întâlnire şi vin cu argumente ştiinţifice pentru a te convinge.

Ştii de mitul potrivit căruia posibilitatea unei relaţii cu bărbatul respectiv este compromisă dacă „îi cedezi” chiar din prima seară?

Doctorul Petra Boyton susţine exact opusul! Sexul la prima întâlnire este o activitate exuberantă în timpul căreia amândoi eliberaţi hormoni care acţionează ca un liant între voi doi, arată mindhacks.com.

Mai exact, se eliberează oxitocina, „hormonul ataşamentului”, care vă face să vă simţiţi mai intimi unul cu celălalt, mai apropiaţi şi mai încrezători. Acest liant măreşte, nu scade, şansele unei relaţii de lungă durată cu bărbatul căruia i-ai cedat chiar de la prima întâlnire!

O doză de hormonii nu poate totuşi să inhibe educaţia primită, valorile noastre morale sau credinţele insuflate de societate. Adesea, aceşti factori creează o mulţime de percepţii negative despre sine si despre celălalt, care apar imediat ce se termină noaptea pasională.

Descoperă capcanele sexului la prima întâlnire!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Filmul unui coșmar: tot ce știm despre tragedia crimelor de la Caracal

Filmul unui coșmar: tot ce știm despre tragedia crimelor de la Caracal