Ce ne-a învăţat „Sex and The City” despre bărbaţi

De Stela Moisescu pe

„În viaţă sunt doar două tipuri de bărbaţi: cei care vor să te ţină de mână şi cei care vor să facă sex cu tine”- este o traducere elegantă din spusele Samanthei,…
… cea care pune cuvântul „sex” în „Sex and The City”. În urma experienţelor sale cu reprezentanţii sexului opus, Samantha a ajuns la o concluzie optimistă şi pesimistă în acelaşi timp. Depinde peste care dintre cele două tipuri de bărbaţi ai dat tu până acum.

Probabil că serialul ar trebui să se numească „Men and the city”, căci din rubrica lui Carrie am invăţat multe despre bărbaţi şi relaţii, nu doar despre sex. Cele şase sezoane sigur ţi-au provocat şi ţie multe revelaţii despre sexul opus.

Iată lecţiile despre bărbaţi pe care e cazul să le inveţi din serialul „Sex and The City”, pentru a găsi fericirea în braţele Alesului tău!

Nu forţa un bărbat cu ultimatumuri

Te-ai obişnuit deja ca atunci când începi o relaţie să păstrezi o distanţă emoţională respectabilă. Nu îl suni decât  să „îi spui ceva important”, noroc că eşti maestră la arta inventării de pretexte. Nu îl copleşeşti cu gesturi de afecţiune şi nu îl provoci la discuţii despre sentimentele voastre… Aceasta este atitudinea pe care orice femeie ar fi adoptat-o urmărind primele două sezoane  ale celebrului serial. Carrie a trecut prin multe până să primească de la Mr. Big o periuţă de dinţi care să stea nestingherită lângă a lui. Nu putem uita scena în care el îi aduce înapoi toate obiectele „uitate” la el în baie, semne că încercarea ei de a intra în viaţa lui nu a dat rezultate.

Carrie te-a învăţat că nu poţi forţa un bărbat să intre într-o relaţie serioasă, nici măcar cu ultimatumuri. Atunci când îl roagă pe Mr. Big să îi dea un semn că ea este „The One”, el nu îi face pe plac, deşi ştie că o va pierde. „Am nevoie să fac lucrurile în ritmul meu”, îi spune el. Carrie a fost prima care a rostit cuvintele „Te iubesc”, iar el a ezitat să îi răspundă pe moment.  

De aceea este important să ai răbdare atunci când începi o nouă relaţie, căci rareori se întâmplă să găseşti un bărbat care să rezoneze cu tine pe toate planurile, concomitent.

Totuşi…

Nu toţi bărbaţii fug de relaţii serioase

Revenind la acea distanţare emoţională, este absurd să îţi cenzurezi sentimentele. Nu e cazul să devii o umbră a lui, dar nici să te porţi cu el precum o faci cu un musafir. În încercarea de a părea o femeie sigură pe sine şi independentă, îi vei da de înţeles că nu te implici şi că nu te-ai ataşat de el.

Contrar aparenţelor, bărbaţii nu pornesc orice relaţie înspăimântaţi de ideea că legătura poate deveni una serioasă. Aidan, cel pe care Carrie îl întâlneşte după despărţirea de Mr. Big, îi demonstrează că unii bărbaţi nu se sperie de angajamente.

Unul dintre episoadele mele preferate este cel intitulat „Are we sluts?”, în care Carrie se întreabă de ce, după mai multe întâlniri, Aidan nu pare interesat să facă sex cu ea. Spre surprinderea ei, el îi spune că preferă să aştepte şi să nu se mai arunce cu capul înainte, precum a făcut-o în trecut.

Şi bărbaţii se gândesc la fostele iubite şi la ce nu a mers în relaţia cu ele. Mai important, mulţi învaţă din greşeli, pentru că îşi doresc ceea ce ne dorim şi noi: o relaţie fericită.

Poţi găsi bărbatul perfect, nu şi fericirea

Deşi Carrie se întreabă la începutul relaţiei cu Aidan cum se face că el este „aşa de perfect”, uşor, uşor remarcăm că perfecţiunea nu garantează o relaţie de viitor. Căsnicia lui Charlotte cu Trey este o altă dovadă a faptului că în spatele unui bărbat ce pare perfect, nu se ascunde fericirea unei femei. Al doilea soţ i-a adus lui Charlotte viaţa amoroasă la care doar visa, deşi „responsabilul” nu se înscria în cerinţele ei privind bărbaţii. Miranda, avocat de succes, se îndrăgosteşte şi ea iremediabil de Steve, barman de meserie.

Ce au toate aceste poveşti în comun? Ideea că nu te poţi îndrăgosti doar de calităţile şi defectele unui om. Dacă renunţi să mai cauţi perfecţiunea, ai putea rămâne plăcut surprinsă de bărbaţii care intră în viaţa ta. Nu mai încerca să îi încadrezi în portretul robot al bărbatului perfect şi îţi vei acorda şansa să îi cunoşti aşa cum sunt ei în realitate. Unul dintre ei te-ar putea cuceri într-un mod autentic, nu atent calculat!

Sexul la prima întâlnire nu decide viitorul relaţiei

„Un bărbat te va părăsi cu la fel de mare uşurinţă, chit că faci sex cu el la prima întâlnire sau la a zecea”, spune Samantha răspicat. O pot contrazice doar cele care se mint sau care pun preţ pe stereotipuri. Dacă nu vrea o relaţiei serioasă cu tine, cel mai probabil, altele sunt motivele, nu faptul că „i-ai cedat” prea repede. Mulţi bărbaţi încep o legătură doar datorită atracţiei fizice, care poate mai apoi să fie însoţită de sentimente. În cazul în care ele nu apar, este absurd să dai vina pe sexul de la prima întâlnire şi să ignori ce s-a petrecut în restul timpului. Faptul că, în serial, Carrie a făcut sex de la prima întâlnire cu Mr. Big nu a afectat viitorul relaţiei lor.

„He-s just not that into you!”

„Nu prea te place” sună a text de grădiniţă, dar nu multe femei înţeleg exact noţiunea, în ciuda simplităţii ei. Nu degeaba s-a lansat pe piaţă şi filmul omonim, inspirat din episodul cu pricina. Atunci când un bărbat refuză să intre în apartamentul Mirandei, pe motiv că are a doua zi o şedinţă matinală, Berger, iubitui lui Carrie la acea vreme, rosteşte celebra replică: „He-s just not that into you!”, întărită de ” …atunci când un bărbat te place, intră la tine în casă, indiferent că are sau nu şedinţă în dimineaţa următoare”.

Aşadar, trebuie să acceptăm că nu suntem pe placul unor bărbaţi, fără să ne simţim ofensate sau complexate. Decât să pierzi vremea inventând scuze unui tip care nu îşi dă interesul, mai bine te concentrezi pe ceea ce vrei tu şi pe viitoarele oportunităţi.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro