20 de semne că relaţia e pe sfârşite

De Stela Moisescu, pe

Este chiar surprinzător cum ajung cuplurile să se despartă. Semnele că relaţia e pe sfârşite sunt o mulţime, iar despărţirea nu vine niciodată neanunţată. Ce ne face să ignorăm…
… semnele şi să ajungem la despărţire? Gândirea de tipul: „E normal ca după ani de convieţuire să nu mai fie la fel ca la început”. Ei bine, nu-i aşa de „normal” dacă ne oprim să admirăm cuplurile formate din oameni de vârsta a treia care se ţin de mâna şi se sărută uşor pe obraz.

Adesea relaţiile nu se sfârşesc pentru că s-a sfârşit iubirea. Motivele despărţirii sunt mult mai variate, invariabil fiind faptul că le poţi preveni.

Iată care sunt cele mai comune semne că relaţia de cuplu e pe sfârşite, pentru a preveni despărţirea şi pentru a vindeca relaţia de cuplu şi nu o „inimă” rănită.

Semnele principale ţin de interesul pentru celălalt şi sunt chiar uşor de elucidat. E nevoie de o simplă conştientizare.

1. Dispare interesul romantic

Chiar dacă florile şi bileţele cu declaraţii de iubire au dispărut din peisaj, un interes romantic trebuie să rămână viu într-o relaţie de durată. Relaţia voastră e, cel mai probabil, într-o curbă descendentă, dacă vă permiteţi să faceţi orice fel de lucruri, mai mult sau mai puţin dizgraţioase, pentru că vă simţiţi confortabil unul cu celălalt.

Chiar dacă gesturile romantice nu mai au trecere pe la voi, nevoia de a-l ţine pe celălalt interesat de tine nu ar trebui să dispară într-un cuplu stabil. În mod evident, gesturile dizgraţioase nu dovedesc că-ţi pasă de interesul celuilalt faţă de tine.

2. Dispare interesul sexual

Nu numai că nu mai simţiţi nevoia să faceţi sex, dar gesturile tandre, săruturile şi ţinutul de mână pe stradă nu mai sunt obiceiuri, ci rarităţi. Indiferent care sunt motivele înstrăinării pe plan sexual, e important să recunoşti faţă de tine, chiar dacă nu-ţi convine, că pasiunea în cuplu a dispărut şi să acţionezi. Cea mai mare greşeală este pasivitatea şi aşteptarea unui gest din partea partenerului.

3. Dispare interesul pentru aspectul fizic

Mai ţii minte dacă iubitul tău era ras ultima oară când v-aţi strecurat între aşternuturi sau cum s-a îmbrăcat ieri? Dacă nu mai dai importanţă acestor lucruri înseamnă că nu mai eşti foarte interesată de aspectul lui fizic. Ori, într-o relaţie de viitor, acest interes nu moare pur şi simplu.

Totodată, poţi lua drept semn al deteriorării relaţiei şi faptul că ţie nu-ţi mai pasă ce va considera el dacă, de exmplu, creşti cu mult în greutate. Potrivit socyberty.com, cuplurile cu un viitor în faţă îşi admiră unul altuia fizicul şi după ani de convieţuire, încercând de asemenea să aibă grijă de aspectul fizic personal.

4. Dispare interesul intelectual

Puteţi sta ore întregi schimbând două, trei vorbe, simţindu-vă perfect confortabil cu tăcerea instalată? Nu te bucura. Gândeşte-te câte şi mai câte discuţi cu prietenii tăi pe care îi cunoşti de ani de zile, poate chiar dinainte să-l cunoşti pe iubitul tău. Chiar dacă aţi dezbate ultima ştire auzită la televizor, acest lucru denotă că încă vă mai stimulaţi unul pe celălalt intelectual şi găsiţi interesante ideile partenerului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2