Riscurile unei aventuri de-o noapte

De Stela Moisescu pe

Toate revistele îţi spun să „o faci”, prietenele tale au două, trei la activ şi nimeni nu pare să mai acorde atenţie riscurilor unei aventuri de-o noapte. De când cu anii 60,…
… atunci când un celebru editor a spus că femeile pot face sex precum bărbaţii, căci şi ele sunt creaturi sexuale, femeile au fost încurajate să îşi trăiască liber viaţa sexuală.

Riscurile există însă, chit că ne întoarcem sau nu în timp. Dincolo de riscul de a contacta o boală cu transmitere sexuală, aventura de-o noapte este experienţă pe care majoritatea femeilor o trăieşte diferit faţă de majoritatea bărbaţilor, iar diferenţele nu reprezintă decât riscuri pe care femeile şi le asumă.

Pe internet există bloguri feminine în care reprezentante ale sexului frumos recunosc că au avut aventuri de-o noapte, unele inspirate de sex-icon-ul anilor 90, Samantha Jones care practică sexul cu degajarea unui bărbat prins în trupul unei femei. Experienţa sexului golit de sentimente le-a lăsat însă pe aceste femei nu mai puternice, ci mai singure.

Nu presupune din start că tu nu eşti una dintre ele. Mai bine analizează care sunt riscurile unei aventuri de-o noapte, pentru a nu fi pusă în faţa faptului împlinit.

Pleci pe deviza plăcerii şi te întorci pe cea a dezamăgirii

În filme aventurile de-o noapte sunt portretizate drept escapade ale plăcerii de moment. Aşa să fie şi în viaţa reală? Tu ai putea avea orgasm cu un bărbat necunoscut, cu care petreci doar o noapte? Principalul scop al unei aventuri de-o noapte ar trebui să fie plăcerea fizică, dar multe femei le experimentează conduse de alte motivaţii, nu neapărat justificabile, apreciază terapeutul Christine Garvin. Specialistul enumeră nevoia de companie, senzaţia că îi eşti cumva datoare bărbatului respectiv sau efectul alcoolului.  

Aşadar, terapeutul îţi oferă şi o sugestie, dacă plăcerea fizică este cea în căutarea căreia te afli: achiziţionează un vibrator şi lasă-l pe el să te satisfacă până la următoarea relaţie. „Măcar cu el eşti sigură că vei avea de fiecare dată orgasm, spre deosebire de bărbatul cu care ai o aventură.”

Trebuie apreciat că un astfel de bărbat ţinteşte tot la plăcerea fizică, aşa că te poţi trezi că eşti pe mâna unui bărbat egoist care… te scapă, iar tu rămâi cu senzaţia că n-ai avut nimic de câştigat.

Ratezi şansa unei relaţii serioase cu bărbatul respectiv

Tot un astfel de bărbat este posibil să nu te mai ia în considerare pentru o relaţie serioasă. Îţi spui că nu îţi doreşti oricum ceva serios cu el? Să presupunem că sexul cu el este fantastic, iar bărbatul respectiv a ştiut ce să facă pentru a te face să te simţi în al nouălea cer, plus că a existat o „chimie” puternică între voi.

Dawn Eden, o femeie în vârstă de 37 de ani, care a avut ceva aventuri la activ, precizează că riscurile aventurilor sunt mai mari atunci când sexul este de calitate. „Chiar dacă ştiam că o relaţie între noi doi nu ar fi funcţionat, acel act sexual nemaipomenit mi-a dat senzaţia creării unei legături mai profunde. Este în natura sexului să trezească emoţii puternice în noi, emoţii nedorite de cei care vor să menţină lucrurile superficiale”, se confesează Eden.

Iată cum poţi transforma aventura de-o noapte într-o relaţie!

„Walk of shame” sau mahmureala emoţională

Şi atunci apare inevitabil mahmureala emoţională. Sigur, e distractiv să flirtezi cu acel tip drăguţ de la petrecere, dar cât de bine este să te trezeşti într-un pat străin, îmbrăcând hainele purtate cu o seară în urmă, mai ales, ştiind că vraja s-a rupt?

În dimineaţa următoare te poţi trezi simţindu-te mai neîmplinită de experienţa care ar fi trebuit să îţi dea mai multă încredere în tine. Poţi trăi cu senzaţia că ai trăit o fantezie, iar acum te-ai trezit la realitate, realitate pe care o găseşti mai tristă decât ştiai că ai lăsat-o.

Dawn Eden conchide că femeile nu sunt construite pentru a face sex fără implicaţii sentimentale. „Sexul ne va lăsa întotdeauna cu o senzaţie de goliciune, dacă el nu este piesa unui puzzle mai mare, în care există şi iubirea pentru altceva în afară de trupurile noastre”, explică Eden.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro