Când este sexul motiv de despărţire

De Stela Moisescu pe

Fondat sau nu, sexul este un motiv real de despărţire. Numeroase relaţii destrămate din considerente sexuale dovedesc că plăcerea fizică este adesea mai puternică…
… decât sentimentele.

Inspirată de poveştile unor femei care au îngropat ani de iubire din cauza incompatibilităţii sexuale, am descoperit cinci cazuri în care sexul poate fi un motiv de despărţire.

Iată când este sexul motiv de despărţire!

1. Când există o nepotrivire fizică

„Contează sau nu mărimea penisului?” este o întrebare la care specialiştii oferă răspunsuri contradictorii. Dacă în opera Kamasutra găsim trei mărimi ale penisului şi ale vaginului, echivalente cu mic, mediu şi mare, psihologul Jeni Chiriac precizează într-un articol mai vechi că răspunsul diferă de la femeie la femeie, importanţa mărimii fiind o constatare subiectivă. Întâi apare gândul că el este prea mic sau prea mare şi apoi apare senzaţia respectivă.

Totuşi, sexologii admit că o mărime mică combinată cu una mare poate naşte probleme în aşternut. Cam aşa s-a întâmplat şi în cazul Anei care a pus punct unei relaţii de 4 ani pentru că diferenţa de mărime îi împiedica să aibă o viaţă sexuală normală. Fostul ei iubit era prea dotat pentru ea, astfel că fiecare contact era dureros. Ea povesteşte că se lubrifia la început, dar dimensiunile lui îi inhibau lubrifierea, moment în care începeau durerile. Din această cauză evitau multe poziţii sexuale sau evitau sexul cu totul.

Ana a început să se întrebe cum ar fi sexul cu un bărbat de dimensiuni mai mici, iar partenerului ei îi era dor să se mişte liber în pat cu o femeie capabilă să-i aprecieze dimensiunile. Acesta a fost începutul sfârşitului pentru amândoi.

2. Când aveţi atitudini despre sex diferite

O relaţie poate să moară din faşă, dacă modul în care priviţi sexul este fundamental diferit. Corelăm sexul şi moralitatea, iar rezultatele sunt extrem de variate. În timp ce o femeie poate avea convingerea că sexul trebuie să se petreacă după căsătorie sau într-o relaţie serioasă, un bărbat poate considera că terenul trebuie tatonat cât mai repede, pentru a descoperi cât de compatibili sunt cei doi. Şi invers! Aşadar, dacă părerile voastre despre sex se contrează în aşa manieră, relaţia poate muri din faşă.

La fel se întâmplă şi dacă unul vrea o relaţie monogamă, iar celălalt nu. Diana îşi aminteşte că a ieşit de câteva ori cu un bărbat, timp în care părea să se lege ceva frumos. Au început să vorbească despre relaţii, iar el a declarat că sexul cu prostituate nu i se pare o formă de a înşela, precum şi că „niciun bărbat nu poate face sex cu o singură femeie toată viaţa lui.” Opiniile lui au determinat-o pe Diana să taie răul din rădăcină.

3. Când aveţi libidouri diferite

Aceasta este una dintre cele mai comune probleme sexuale, aşa că orice cuplu ar trebui să găsească o reţetă care să îi mulţumească pe amândoi privind frecvenţa partidelor de sex. Există însă unele cazuri în care diferenţele sunt atât de mari încât se nasc frustrări şi reproşuri, iar relaţia se deteriorează în timp. Iată cât de mult afectează diferenţa de libido relaţia de cuplu şi cum o puteţi ameliora.

Citeşte despre cât de înşelătoare este atracţia fizică pe a doua pagină!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2