Sexul pe fugă, soluţia cuplurilor ocupate

De Stela Moisescu pe

Multe cupluri afectate de lipsa timpului ajung să facă sex pe fugă pentru a ţine relaţia pe linia de plutire. O partidă lipsită de preludiu, făcută la repezeală…
… nu garantează însă că veţi păstra intactă intimitatea în cuplu.

Sexologul Anne Griza spune că te poţi simţi foarte uşor redusă la statutul de obiect în urma sexului făcut de fugă. Pentru a găsi plăcerea unei partide de sex rapide este important să fiţi pe aceeaşi lungime de undă, să începeţi joaca atunci când amândoi aveţi poftă şi vă doriţi unul pe celălalt.  

Contrar aparenţelor sexul pe fugă nu presupune un simplu contact fizic, ci o unire spontană a simţurilor voastre. În timpul sexul pe fugă i te oferi cu totul, primind în schimb asigurarea că abandonarea în braţele lui nu este un pas greşit. Dacă echilibraţi aspectul fizic, cu cel emoţional sexul pe fugă poate fi un remediu pentru orice cuplu în panică de timp.

Avantajele sexului pe fugă

În afară de avantajul evident al economisirii de timp, sexul pe fugă este o experienţă palpitantă care vă poate consolida relaţia, în ciuda lipsei de timp. De la sexul pe fugă ar trebui să te aştepţi să obţii ceea ce obţii şi de la sexul pe îndelete: sentimentul de împlinire fizică şi emoţională alături de iubitul tău.

Poţi privi sexul pe fugă ca pe o terapie. Nu trebui să planifici nimic, îl faci în mod instinctiv, deci se poate scuza faptul că nu decurge totul perfect. Poate aşa vei scăpa în sfârşit de toate acele lucruri care te preocupă în timpul unei partide normale de sex.  

Ideea sexului rapid, în care te ia pe sus, te posedă fără preludiu, iar totul se desfăşoară contra cronometru este foarte incitantă, dacă înveţi să te pierzi în moment!  

Sexologul Griza consideră că sexul pe fugă este o activitate normală, cu multe beneficii pentru cuplu aşa că merită să îi acorzi o şansă.

Iată câteva sugestii care transformă sexul pe fugă într-un deliciu pentru viaţa voastră sexuală!

Alege locul potrivit

Puteţi îmbina utilul cu plăcutul, pentru ca sexul pe fugă să fie cât mai eficient. Ce zici de sex sub duş, în timp ce vă spălaţi după o zi plină? Nici masa din bucătărie nu trebuie ocolită, mai ales că în tigaie cartofii mai au cinci minute până să fie crocanţi. Cât despre clasicul pat, nu mai sări ca arsă din el dimineaţa. Pune ceasul să sune cu 10 minute mai devreme şi trezeşte-l pe iubitul tău într-o manieră sexy. Aşa începeţi ziua cu dreptul!

Foloseşte lubrifiant

Ştii deja că timpul în care o femeie se excită şi se pregăteşte pentru actul sexual este mai îndelungat decât în cazul sexului opus. De aceea, pentru a face sex rapid, sexologul Tracey Cox vă recomandă să folosiţi lubrifiant, căci el grăbeşte procesul de excitare în cazul tău. În schimb, dacă ai începe penetrarea fără să fii lubrifiată, disconfortul nu ar face decât să te îndepărteze de plăcere.

Stimulaţi-vă dorinţa sexuală

Nu te mai gândi la sex ca la un act în care el te penetrează, ci ca la orice act care te face să te simţi sexy, arată handbag.com.

Tachinaţi-vă cu apropouri şi atingeri sexuale, iar mai apoi lăsaţi dorinţa să se acumuleze. Aşa vei ajunge să anticipezi cu nerăbdare următoarea partidă de sex şi să îţi spui că îl vrei pe iubitul tău aici şi acum – baza perfectă pentru sexul pe fugă!

Nu te mai concentra pe orgasm

Iar când ajungi în această stare şi începi partida de sex rapidă nu te axa pe atingerea orgasmului. Doar pentru că o partidă se încheie fără orgasm nu înseamnă că nu a fost una absolut incendiară. În plus, dacă te aştepţi să ai orgasm de fiecare dată, te restricţionezi din punct de vedere sexual şi te îndepărtezi de plăcere. Ideal ar fi să vezi care este farmecul sexului cu iubitul tău dincolo de finalitate. În mod paradoxal, cu cât te interesează mai puţin orgasmul, cu atât îl vei atinge mai repede, evidenţiază sexologii.

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat