Mami, unde mergem la scoala?

De Unica.ro, pe

Atentie cum alegi gradinita!

Principalul atu al scolilor de stat este principalul dezavantaj al scolilor particulare: resursele umane. Una dintre conditiile acreditarii unei gradinite particulare, la patru ani de la deschidere, este personalul calificat, titularizat.

Mai exact, educatorul trebuie sa fie neaparat absolvent al sectiei educatori din cadrul unui liceu pedagogic. „Chiar daca are facultate, master, specializare in invatamant, fara aceasta sectie e considerat necalificat. Este un paradox”, spune inspectorul ISMB.

In plus, personalul calificat din invatamantul public isi paraseste cu greu locul de munca „stabil” pentru unul pe care l-ar putea pierde in cativa ani, daca gradinita nu isi va lua acreditarea.

Pentru ca explozia invatamantului privat a avut loc in ultimii doi ani, iar din 140 de gradinite, doar 10 sunt acreditate, restul sunt autorizate. Exista insa o serie de gradinite care functioneaza fara autorizatie, sub titulatura de Cluburi. Ele sunt de fapt societati comerciale cu cod CAEN, care le permite sa desfasoare activitati recreative.

Din cest motiv, Inspectoratul Scolar nu are niciun control asupra lor si risti sa nu stii cine, ce ii preda copilului tau. Inainte sa-l inscrii la o astfel de gradinita pe motiv ca este aproape de casa, cere sa ti se arate autorizatia acordata prin ordinul ministrului educatiei.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2