Iubitul nu trebuie să fie şi cel mai bun prieten

De Stela Moisescu, pe

Când îţi cumperi produse de îngrijit părul sunt convinsă că alegi şamponul şi balsamul şi nu varianta doi în unu. Cele două produse separate te satisfac mai tare decât unul…
… care vrea să le înglobeze pe toate.

Atunci când ţii cu ardoare ca partenerul de cuplu să-ţi fie şi iubit şi cel mai bun prieten economiseşti fără folos resurse umane şi nu mai obţi profit nici la capitolul prietenie, nici la capitolul dragoste.

Nu mă crezi? Dovezile există dinainte să deveniţi un cuplu şi până în momentul despărţirii.

Iată un exemplu clasic din celebrul serial Sex and the City. Carrie s-a temut la începutul relaţiei sale cu Aidan că acesta o vede doar ca pe o bună amică şi nu vor deveni iubiţi, dar la sfârşit s-au despărţit tocmai pentru că ea ajunsese să-l considere mai degrabă bun prieten, decât iubit.

Dacă ai cunoscut şi te-a atras un anume bărbat, sigur vrei să-l seduci şi să-l cucereşti irevocabil. Nu cred că preferi mai întâi să-i arăţi ce amică bună poţi fi. Atunci când îţi promovezi cele mai irezistibile atuuri nu apelezi la abilitatea ta de a ţine orice secret sau de a juca biliard, ci afişezi cele mai lungi gene care îmbracă cea mai languroasă privire.

Oamenii de ştiinţă susţin că atracţia faţă de o persoană naşte în noi dorinţa de a cuceri, nu de a ne împrieteni.

Multe prietene mi-au mărturisit de-a lungul timpului că n-au început o relaţie cu un bărbat decât dacă au simţit o atracţie instantanee, nu întâi intenţia de a fi prieteni, iar mai apoi altceva. În viziunea lor, prietenia şi iubirea sunt ca apa şi uleiul: indispensabile separat, nefolositoare împreună.

Probabil o sa ma întrebi dacă nu e posibil să deveniţi cei mai buni prieteni după ce v-aţi atras şi aţi format un cuplu.

Aşa cum sexul poate distruge o prietenie, a-ţi trasforma partenerul de cuplu în cel mai bun prieten poate însemna a-l pierde ca iubit. De ce?

Trecând peste faptul că el n-are niciun chef să vorbească despre melancolia pe care ţi-a provocat-o filmul „Marley & me”, tu poţi fi afectată de prietenia cu el, ajungând să nu mai ai tu chef de el ca iubit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!