Frecvenţa sexului indică calitatea relaţiei voastre

De Stela Moisescu pe

Cât de des faceţi sex, în ce moment al zilei şi în ce context poate spune multe despre calitatea relaţiei voastre, mai exact despre pericolele care vă dau târcoale…
… şi vă pot despărţi.

Mai jos găseşti cinci scenarii comune privind frecvenţa şi circumstanţele în care fac oamenii sex şi ce spun ele despre relaţia respectivă.

Faceţi sex în fiecare zi

Trăiţi cea mai dulce perioadă a unei relaţii, aceea de la început, atunci când nevoia de a te apropia fizic de partener este uriaşă şi se manifestă ca o dependenţă. Aceeaşi frecvenţă de a face sex se manifestă şi la cuplurile care s-au mutat de curând împreună şi au în sfârşit un loc doar al lor în care se pot desfăşura. Aceeaşi tendinţă se manifestă şi când femeia trece la o măsură de protecţie sigură, cum sunt anticoncepţionalele. Dispare grija ruperii prezervativului, iar senzaţia sexului fără bariere vă ademeneşte să-l practicaţi foarte des.

Faceţi sex doar în weekend şi, ocazional, dimineaţa

E clar, dorinţa e mare în cuplul vostru, dar din păcate joburile vă consumă atât de mult timp încât viaţa voastră sexuală este afectată. Voi aţi găsit o cale de mijloc şi profitaţi cât puteţi de timpul liber. Chiar dacă serile vi le petreceţi la birou şi ajungeţi acasă extenuaţi şi doar vă pupaţi uşor de noapte bună, încercaţi să recuperaţi în dimineaţa următoare cu o partidă pe fugă. Nu sunteţi însă ocoliţi de pericole. Asiguraţi-vă că nu rezervaţi weekend-urile doar pentru a sta în casă. Este important să ieşiţi în oraş, să socializaţi, să mergeţi în vizită la rude. Aşadar, aţi putea încerca să părăsiţi biroul mai repede măcar o dată pe săptămână, pentru a lăsa loc şi acestor activităţi.

Faceţi sex de două, trei ori pe săptămână

Este cel mai frecvent caz. Vorbim de cuplurile care au trecut de primele luni de incertitudine şi care şi-au găsit un ritm constant al partidelor de sex, care să satisfacă libidoul natural al ambilor parteneri. Relaţia voastră este una armonioasă, iar singura voastră grijă este să condimentaţi din când în când partidele de sex pentru a nu vă obişnui unul cu celălalt prea tare.

Faceţi sex o dată, de două ori pe lună şi ies scântei

De obicei când apare primul copil se diminuează frecvenţa cu care un cuplu face sex. Printre scutece, biberoane şi ore nedormite sexul nu-şi mai face loc. Totuşi părinţii reuşesc să găsească o fereastră şi pentru ei, măcar o dată pe lună, ocazie cu care îşi arată unul altuia cât de mult se doresc, aşa că partida le rămâne bine întipărită în memorie până la următoarea întâlnire.

Faceţi sex tot mai rar şi fiecare partidă se încheie prost

Cel mai probabil au trecut primii trei ani din relaţia voastră. Vă iubiţi, vă cunoaşteţi perfect, dar nu vă potriviţi la pat, iar această incompatibilitate a dat naştere unor frustrări care s-au acumulat în timp. De aceea, acum interesul pentru sex este tot mai mic, iar fiecare încercare este un eşec, care vă lasă pe amândoi nesatisfăcuţi. Iar asta nu face decât să nască alte frustrări. Analizaţi câtă atracţie există în relaţia voastră, pentru că şi acest aspect este foarte important şi căutaţi să reaprindeţi pasiunea de la început.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro