Mai vor bărbaţii femei virgine?

De Stela Moisescu pe

Deşi revoluţia sexuală a atins apogeul, în privinţa virginităţii unei femei suntem încă în plin proces de transformare a mentalităţilor, apreciază psihologul Petrică Alexa.
Dacă înainte era de la sine înţeles că o femeie trebuie să fie virgină când păşeşte la altar, acum ştim că astfel de aşteptări sunt nefondate. „În România mentalităţile s-au mai schimbat, dar nu la fel de mult ca în alte ţări. În mediul rural întâlnim mai des bărbaţi care să îşi dorească o viitoare soţie virgină”, afirmă specialistul.

Motivele pentru care femeile au renunţat să mai ţină cu dinţii de virginitatea lor

Femeile au încetat să mai joace rolul virginal datorită apariţiei şi legalizării metodelor de contracepţie. În prezent ne stau la dispoziţie o mulţime de variante sigure şi confortabile. Înainte, reprezentantele sexului frumos erau practic forţate să facă sex după căsătorie pentru a nu avea un copil din flori. Aşa că teama de a nu rămâne însărcinată şi de a fi judecată de restul lumii inhibă în mod conştient sau inconştient instinctele sexuale ale multor femei.

Apariţia contraceptivelor nu a fost însă decât un mijloc care să facă posibilă emanciparea dorită de femei în plan sexual. Având în vedere abilitatea de a simţi atracţia sexuală asemeni unui bărbat, de a avea orgasm şi de a ne bucura de sex asemeni sexului opus este normal să ne dorim egalitate şi în privinţa virginităţii ambelor sexe.

De ce încă vor unii bărbaţi femei virgine

Principalul motiv pentru care unii bărbaţi încă îşi doresc o femeie virgină pentru căsătorie îl reprezintă ideea că bărbatul trăieşte sexul instinctiv, iar femeia în mod raţional.

Un amic îmi spunea mai de mult de ce e important ca o femeie să nu se culce cu oricine şi să rămână virgină cât mai mult timp. „În timp ce un bărbat joacă rolul activ, de atac, o femeie este pasivă şi doar îşi dă acordul. Nu este în regulă dacă acceptă pe oricine”, îmi argumenta amicul respectiv.

Întrebat ce părere are despre comportamentul bărbaţilor care iau iniţiativa când fac avansuri, fie ele acceptate sau nu, el îmi răspunde că acest lucru este instinctiv, deci bărbatul nu poate fi judecat din punct de vedere moral. Totuşi el vede acordul femeii ca pe un gest calculat, trecut prin filtrul conştiinţei, deci demn de a fi judecat.

Totuşi, o asemenea argumentare nu reprezintă decât o presupunere, una care a căpătat popularitatea din cauza faptului că noi femeile tindem să ne implicăm şi sentimental atunci când facem sex. Iar acest lucru este confundat cu ideea că femeile trăiesc sexul în mod raţional, nu instinctiv.

Psihologul Petrică Alexa mai punctează că bărbaţii admiră sincer o femeie dezinhibată şi liberă din punct de vedere sexual, dar nu ar lua-o de soţie.

De ce? „Încă nu au dispărut generaţiile pentru care virginitatea era un lucru sacru. Este vorba despre părinţii sau bunicii bărbatului în cauză, care va ezita să aducă în sânul familiei o femeie cu un trecut sexual bogat”, spune specialistul.

Când nu-i deranjează pe bărbaţi că nu mai eşti virgină

Totuşi, nu trebui să îţi sapi singură groapa dacă nu mai eşti cu primul bărbat din viaţa ta. În prezent, domnii s-au resemnat la ideea că nu pot găsi o parteneră virgină la vârsta la care sunt ei gata pentru relaţii serioase şi căsătorie. Bărbaţii acceptă cu uşurinţă doi, trei parteneri de sex în trecutul unei femei, dar cu o condiţie: să fi făcut sex din dragoste cu ei, nu pur întâmplător.

„Este foarte interesant faptul că bărbaţii acceptă mai uşor o femeie care nu mai este virgină, dacă ea a întreţinut relaţii sexuale cu bărbaţi de care a fost îndrăgostită şi cu care a investit şi sentimente, deşi situaţia ar trebui să fie invers”, dezvăluie psihologul Petrică Alexa.

Cu alte cuvinte, nu-i va păsa că nu este el prima ta iubire, cât îi pasă să fie primul bărbat cu care faci sex! Atunci când realizează că nu eşti adepta aventurilor sexuale şi te-ai implicat emoţional cu cei cu care ai făcut sex, el tolerează mai uşor faptul că nu mai eşti virgină.

Paradoxul bărbaţilor care vor femei virgine

În viziunea specialistului, unii bărbaţii asociază o femeie virgină cu marea iubire şi pot considera virginitatea unul dintre argumentele pentru care ea îi este suflet pereche. În mod paradoxal, relaţia începută cu o femeie virgină are un viitor mai nesigur decât cea cu o femeie care a a avut la activ câţiva parteneri de sex.

„Peste un timp lipsa de experienţă a femeii poate naşte curiozitate, iar aceasta va fi tentată ori să înşele, ori să părăsească relaţia intrată în monotonie”, avertizează psihologul Petrică Alexa.

În plus, dacă lucrurile nu merg bine în plan sexual, femeia poate fi urmărită şi de ideea că nu este compatibilă cu iubitul ei, neavând cum să testeze teoria decât în afara relaţiei de cuplu.

Aşadar, specialistul recomandă atât femeilor cât şi bărbaţilor să nu aleagă extremele privind virginitatea. Acceptul unei femei care a avut câţiva parteneri de sex, dar nu o listă lungă de aventuri sexuale, reprezintă calea de mijloc, dar şi calea cea mai indicată pentru o relaţie de viitor.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro