Femeile inteligente ajung greu la orgasm

De Stela Moisescu pe

Cu cât este mai educată o femeie, cu atât este mai nesatisfăcută sexual. În cadrul unui studiu, 62% dintre femeile cu studii superioare au declarat că nu reuşesc să atingă orgasmul.
Dintre cele fără studii, doar 38% aveau aceeaşi problemă.

De ce se petrece acest lucru? Cercetătorii sunt de părere că femeile inteligente sunt prea preocupate să gândească în timpul sexului şi ţin orgasmul la distanţă.

Dacă te mândreşti cu IQ-ul şi cu realizările intelectuale, dar ai picat la lecţia de sex e momentul să afli care sunt greşelile pe care femeile inteligente le fac în timpul sexului. Conştientizează unde greşeşti tu şi învaţă din greşeli, pentru ca inteligenţa să îţi aducă şi în pat numai de câştigat.

Nu mai apela la câteva guri de alcool pentru a te relaxa în pat

Un studiu arată că 23% dintre femei consideră alcoolul un ingredient de care nu se pot lipsi înainte de sex. Ceea ce nu şti este că alcoolul, deşi îţi dă mai mult curaj, îţi amorţeşte simţurile, iar sexul nu mai este atât de intens.

Nu mai critica femeile „uşoare” de faţă cu el

Îţi înţeleg instinctul de a strâmba din nas atunci când prin faţa voastră trece o femeie vulgară. Dacă o asemeni însă cu o prostituată, nu te vei pune decât pe tine într-o lumină proastă, pentru că vei părea nesigură şi răutăcioasă. În secret lui i-ar plăcea să îmbraci în pat un rol ceva mai provocator.

Cucereşte-l şi cu feminitatea, nu numai cu inteligenţa

Continuând ideea de mai sus, uneori este indicat să laşi replicile şi scenariile atent calculate cu care îl impresionezi de obicei şi să apelezi la cea mai veche formă de seducţie: feminitatea! Lasă ţinutele office şi surprinde-l la întâlnire cu o rochie vaporoasă, iar noaptea încearcă o lenjerie de tip body, dacă de obicei eşti adepta celei din două piese. Surprinde-l pe iubitul tău cu o apariţie feminină şi încântătoare!

Multe femei refuză să îşi evidenţieze atuurile fizice, de teama ca nu cumva să fie apreciate pentru fizic şi nimic mai mult. Nu te inhiba dacă uneori este atras doar de exterior. Important este că l-ai cucerit cu ce ai în cap, dar îl întreţii ocazional cu „învelişul”.

Nu mai considera sexul un contract

Nu presupune că, dacă aţi făcut sex, sunteţi într-o relaţie. Se poate ca tu să asociezi sexul cu implicarea totală, dar partenerul tău să fie pe altă lungime de undă. Chiar dacă vei părea „grea de cap”, cel mai bine ar fi să îl întrebi care îi sunt intenţiile. În privinţa sexului şi a sentimentelor care îl însoţesc nu există întrebările stupide.

Nu te mai feri de vorbe în pat

În orice circumstanţă ai câte ceva de spus, dar în timpul sexului consideri că cel mai bine este să taci. Nu lăsa actul sexual să treacă fără să îţi foloseşti abilităţile de comunicare, chit că iniţiezi o sesiune de dirty talk sau îi dai nişte indicaţii despre cum te simţi mai bine în pat.

Doar pentru că alegi să ai ceva de spus şi în pat nu înseamnă că n-ai fi în stare să te pierzi într-o partidă de sex. Trebuie totuşi să ştii că există o limită. De exemplu…

Nu mai despica firul în patru în pat

Dacă el şi-a pierdut erecţia în timpul penetrării, prea multă vorbărie nu îi va merge la suflet. În acele momente cel mai indicat este să tratezi totul cât mai superficial, fără să porneşti vreo analiză psihologică a motivelor care i-au cauzat incidentul… chiar dacă ai deja o sumedenie de argumente la îndemână.

Acceptă diferenţele dintre femei şi bărbaţi

Deşi militezi pentru egalitate între sexe, e cazul să înţelegi şi să accepţi faptul că, cel puţin în plan sexual, există diferenţe între femei şi bărbaţi. De îndată ce nu te vei mai aştepta ca el să reacţioneze şi să se poarte într-un anumit fel, ci vei lua totul cu atare, te vei relaxa, iar sexul va deveni mai spontan şi plăcut pentru amândoi.

Nu mai lăsa contracepţia să te obsedeze

O femeie responsabilă se va informa corect, dar una inteligentă s-ar putea să aibă mania documentării privind metodele de contracepţie. Astfel, ajungi să afli tot felul de excepţii care tind să îţi dea o doză de paranoia în timpul sexului. De câte ori nu ai luat pilula de a doua zi fără un motiv întemeiat? Faptul că foloseşti anticoncepţionale, dar îl rogi pe iubitul tău să ejaculeze afară este un alt exemplu…

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro