De ce m-aş căsători a doua oară?

De Libertatea pentru femei pe

„Să îţi refaci viaţa!”, te îndeamnă prietenii, de parcă ar fi uşor să iei o astfel de decizie după primul eşec. A doua căsătorie vine întotdeauna cu provocări mai mari decât prima.
O vorbă din bătrâni spune că, la prima căsătorie, mirii sunt destinaţi unul altuia, pe când, a doua oară au dreptul să aleagă. Într-adevăr, ai şansa să alegi mai bine: ştii la ce să te aştepţi de la o căsnicie şi îl înţelegi altfel pe cel de lângă tine. Pe lângă dragoste şi pasiune, a doua căsătorie are nevoie de înţelegere deplină şi chiar de compromisuri, în anumite situaţii. Trebuie să fii sigură de sentimentele lui, ca să capeţi încredere în el şi să învingi teama de a te cununa din nou.

Responsabilităţi complexe

Dacă te hotărăşti să te recăsătoreşti, trebuie să pui în balanţă o mulţime de factori care nu existau la primul mariaj: copiii, cariera, fostul soţ şi fosta soţie, atitudinea, de obicei dezaprobatoare, a rudelor. Trebuie să discutaţi deschis despre responsabilităţile pe care le veţi avea, unindu-vă familiile. Copiii tăi şi copiii lui trebuie să îşi dorească şi ei căsătoria voastră, altfel, tensiunile din familie vor persista toată viaţa. Pe de altă parte, trebuie să te gândeşti că relaţiile din trecut îşi vor pune amprenta asupra viitorului vostru. Ar fi bine să afli din timp de ce a divorţat partenerul tău şi de ce nu a încercat să îşi salveze prima căsnicie. Statisticile arată că a doua căsătorie se poate destrăma mai uşor decât prima, iar persoanele divorţate ajung mai uşor la tribunal, odată ce au trecut printr-o despărţire.

Un nou început

Oscar Wilde spunea că „a doua căsătorie este triumful speranţei asupra experienţei”. Dar nu te gândi la ea ca la o portiţă de scăpare din singurătate. O nouă căsnicie trebuie să te facă într-adevăr fericită, pentru a rezista până la adânci bătrâneţi. Porneşti pe un alt drum, iar noul partener de viaţă nu îl înlocuieşte pe fostul soţ. Trebuie să fii sigură că ai lăsat în urmă traumele fostei legături şi că ai trecut peste resentimente, ca să mergi mai departe. Dragostea merită a doua şansă!

Câteva sfaturi

►Dacă ai copii, anunţă-i mai întâi pe ei că vrei să te recăsătoreşti, şi apoi pe părinţi sau pe prieteni.
►Fii deschisă şi acceptă sfaturile prietenilor şi rudelor cu privire la căsnicia voastră.
►Discutaţi problemele financiare şi eventualele moşteniri înainte de căsătorie.
►Este important să clarificaţi din timp cum împărţiţi bugetul comun şi ce deţine fiecare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro