De ce le este frică femeilor de singurătate?

De Stela Moisescu, pe

Femeie singură: aşa sunt denumite domnişoarele fără un partener de cuplu. Să recunoaştem, cuvântul „singură” îţi poate da fiori, oricât de mulţi prieteni, bani…
…  şi succes în carieră ai avea. De ce? Nimic nu îţi dă o senzaţie mai puternică de apartenenţă şi împlinire sufletească decât un om cu care împarţi totul, care vrea să trăiască o viaţă întreagă alături de tine şi care te iubeşte necondiţionat. Vorbim de o exclusivitate pe care nu o întâlnim decât într-o relaţie de cuplu.

Multe femei preferă să facă cele mai riscante compromisuri sentimentale, doar pentru a nu se trezi fără o relaţie de cuplu, pe cont propriu.

Nu stai cu el din obişnuinţă

Ai şi tu o prietenă care nu face decât să se plângă de relaţia în care se află? Sau poate tu eşti cea care îşi critică mereu iubitul în faţa prietenelor, care te ascultă cu compasiune şi te sfătuiesc să iei atitudine. Ajungi să le urmezi sfaturile?

Ana este o femeie care şi-a depăşit frica de singurătate. Ea a pus punct unei relaţii de aproximativ patru ani, deşi îşi imaginase un întreg viitor alături de fostul iubit. „Nu regret deloc decizia luată, dar le înţeleg pe femeile care rămân prinse în relaţii deteriorate, pentru că şi eu am fost pentru un timp una dintre ele.” Ce te sfătuieşte ea? Să rupi bandajul subit şi să nu te mai minţi. De exemplu, e un clişeu că stăm cu cineva din obişnuinţă. Sigur, poate te-ai obişnuit cu el, dar te-ai obişnuit şi cu toate nemulţumirile pe care ţi le provoacă? De fapt, frica de a nu rămâne fără acea persoană familiară este mai mare decât nefericirea pe care tot ea ţi-o cauzează.

Ana spune că merită să renunţi la acea persoană, atunci când ea îţi provoacă numai dezamăgire. „Practic, ştii că relaţia nu duce nicăieri, dar ai senzaţia că eşti paralizată şi că nu poţi să acţionezi. Odată ce o faci însă, experimentezi o senzaţie puternică de eliberare şi că eşti vie din nou. Această senzaţie te ţine pe linia de plutire, oricât de obişnuită erai cu el”, descrie Ana.

De ce nu ne putem descotorosi de relaţiile amoroase care s-au deteriorat? Tocmai pentru că ne este frică să facem acest pas, căci nu ştim ce ne aşteaptă pe partea cealaltă.

O relaţie nouă nu te vindecă

Mai apoi, există cazul în care renunţi la relaţie, dar intri imediat în alta, pe motiv că un alt bărbat îţi poate alina suferinţa. Din nou, nu vorbim decât de un compromis riscant pe care îl facem pentru a nu rămâne singure. De ce riscant? Povestea Dianei te va lămuri. Ea a intrat într-o relaţie cu un bărbat care a atras-o la început, tocmai pentru că el nu părea să aibă defectele fostului. Ceea ce părea un nou început s-a dovedit a fi un cerc vicios, atunci când şi-a dat seama că actual nu are nici calităţile fostului. Acum ea se întreabă de ce a sărit aşa brusc în altă relaţie şi nu şi-a permis să fie singură o perioadă. „Cred că o perioadă de singurătate mi-ar da ocazia să nu mai compar bărbaţii între ei şi să pot trăi o poveste de dragoste autentică.”

Repari sau înlocuieşti? Dar cu ce înlocuieşti?

Aceasta este dilema! Oare chiar nu se mai poate face nimic? E greu să îţi dai seama dacă ţi-ar fi mai bine fără el şi dacă are sens să aştepţi o schimbare în bine. Mai apoi, apare teama că nu ai cu ce să înlocuieşti „produsul stricat”. Dacă nu ai mai trăi această teamă, două lucruri fantastice s-ar petrece: în primul rând ai descoperi bucuria de a fi pe cont propriu, iar mai apoi, ai atrage o mulţime de bărbaţi, pentru că siguranţa de sine este cea mai eficientă armă de seducţie.

Află şi de ce rămân femeile lângă bărbaţi indiferenţi!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!