Cum te tratezi după o despărţire?

De Stela Moisescu, pe

Cui pe cui se scoate! Majoritatea adoptă metoda „reînlocuirii produsului stricat” în încercarea de a-şi reveni după o despărţire dureroasă. O nouă relaţie amoroasă este soluţia? Depinde!
Află cum au trecut 10 persoane peste un eşec în dragoste.

Atunci când tu alegi despărţirea, vindecarea e mai uşoară. Mihai a găsit o nouă iubire în doar o lună de zile după ce şi-a luat adio de la fostă.

„Am ales să pun punct unei relaţii de un an şi jumătate. Ea era paranoică, mă acuza că o înşel şi ne certam foarte des. Ne-am răcit inclusiv în dormitor. Aşa că i-am spus că vreau să ne despărţim. Rănile din suflet mi s-au vindecat relativ repede datorită Ioanei, o fată pe care am întâlnit-o la facultate. Pur şi simplu mi-a ieşit în cale şi am început să vorbim, pe messenger, la telefon şi prin sms-uri. Sunt cu ea de trei ani de zile şi ne merge foarte bine.”

Mădălina, în schimb, spune că e nevoie întâi să te vindeci sufleteşte, pentru a te putea îndrăgosti din nou.

„Timp de două, trei luni am alergat între job, sală şi petreceri. Credeam că aşa scap de suferinţă. Atunci când am făcut o pauză din alergătura zilnică, mi-am dat seama că am fugit de mine şi că, de fapt, emoţional rămăsesem pe loc. Am reuşit să mă reîndrăgostesc la un an de zile, abia după ce m-am eliberat de resentimente”.

Nu toată lumea consideră că a iubi din nou este cheia refacerii. Unii preferă aventurile şi răzbunarea.

Ana, de exemplu, a încercat să se răzbune pe fostul aruncându-se în braţele primului venit. „După cinci ani am realizat ca El nu era jumătatea mea, aşa că mi-am făcut bagajul şi am plecat, lăsând în urmă un om insensibil. Am fost devastată câteva zile şi, ca să-mi revin şi să mă răzbun, m-am aruncat în braţele primului tip care mi-a ieşit în cale. Am trăit nişte momente intense, dar pentru o scurtă perioadă de timp”.

Andreea susţine că nu a încercat să se răzbune pe fostul, atunci când, la nici două luni de la despărţire, s-a cuplat cu un amic de-al lui.

„Aceasta e o soluţie foarte bună: unu – pentru că trece durerea despărţirii mai repede, doi – pentru că te asiguri că nu te va mai căuta cu declaraţii de amor, flori sau mai ştiu eu ce, ca să îţi bulverseze de tot sentimentele. Te va evita cu orice preţ!”

George recunoaşte că s-a simţit lovit în orgoliu, atunci când i s-au dat papucii.

Tratamentul pe care l-a aplicat el în încercarea de a uita de fostă este următorul: „Am ieşit în cluburi cu scopul clar de a agăţa şi am intrat în relatii tampon, de o noapte, nu mai mult! Pe moment am avut clasica mentalitate conform căreia… majoritatea femeilor sunt uşoare si am încercat să îi testez veridicitatea”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2