Cum te tratezi după o despărţire?

De Stela Moisescu pe

După o despărţire, mulţi se refugiază în muncă

George mărturiseşte că pe lângă cluburi şi relaţii pasagere, după orice despărţire se concentrează asupra unor proiecte profesionale „pe care, desigur, le abandonez după ce îmi revin, dar le reiau după următoarea despărţire”.

Andrei spune că promovările şi măririle de salariu vin tocmai în perioadele de după o despărţire. „Îmi revin prin muncă! Sincer să fiu, perioadele dintre relaţii sunt cele mai tari pentru că atunci cresc din punct de vedere profesional”.

Unii evită durerea, deci şi momentele de singurătate sau de plictiseală

Iulia recunoaşte că se refugiază în petreceri cu prietenele. Acestea îi mai alungă din minte imaginea fostului. „Când rămân singură mă gândesc la toate cele întâmplate şi încep să regret despărţirea. Totodată, îmi reamintesc toate acele lucruri frumoase de la începutul relaţiei şi calităţile lui. Uit motivele despărţirii, dar prietenele mi le reamintesc…”

Elena a realizat că atunci când nu ai timp să te gândeşti la fostul, uiţi mai repede de el şi de durere.

„Am dus cadourile primite de la el şi pozele cu noi doi la o prietenă, ca să nu mai dau de ele prin casă şi am căutat să am alte preocupări. Ieşeam în fiecare seară cu prietenele la un suc, flirtam cu toţi băieţii pe care îi întâlneam şi îmi făceam mici cadouri”.

Alex şi-a ales ca preocupare un hobby de care nu avusese timp până atunci.

„Am ieşit dintr-o relaţie de patru ani de zile. Ne-am depărţit de comun acord. E mai trist atunci când nu ai un motiv anume de despărţire, ci realizezi că, pur şi simplu, nu te mai potriveşti cu acea persoană. Aşa că am avut nevoie de un refugiu. Am ales să învăţ să cânt la chitară. Pentru mine a fost remediul de care aveam nevoie”.

Alţii caută să înţeleagă motivele despărţirii

Florin a preferat să vorbească despre despărţire cu o colegă de facultate.

„Atunci când fosta iubită mi-a spus că vrea să pună punct relaţiei după un an, pentru că nu vrea ceva serios, am fost destul de contrariat. Aşa că am încercat să aflu părerea unei fete despre atitudinea fostei. Colega mea a făcut nişte observaţii la care nu m-aş fi gândit. Astfel, am acceptat mai uşor motivele despărţirii”.

Cei mai mulţi dintre noi aleg să îşi ocupe timpul cu petreceri alături de prieteni sau hobby-uri, să zboare din floare în floare şi să se dedice carierei până în momentul în care apare la orizont o nouă idilă, una în care ne punem toate speranţele. Şi ciclul se reia, aşa că nici nu ştii când tratamentele pentru despărţiri îţi pot fi din nou de folos.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2