Cum transformi aventura de-o noapte într-o relaţie

De Stela Moisescu, pe

Regula numărul unu a unei aventuri de-o noapte este să nu îţi imaginezi o relaţie cu respectivul. Totuşi, 13% dintre aventurile de-o noapte se transformă în relaţii…
… de durată. De ce? Pentru că, contrar aparenţelor, o partidă reuşită de sex poate creea o conexiune între un bărbat şi o femeie.

Este sexul fără implicaţii un punct de pornire pentru o relaţie?

De obicei, în relaţiile clasice, există o perioadă de tatonare, în care cei doi se cunosc mai bine. După ce primeşti confirmări în plan emoţional şi capeţi suficientă încredere începi să anticipezi momentul în care veţi face sex. În acest context însă presiunea de a avea o prestaţie bună în pat creşte. Din această cauză prima partidă de sex poate fi un eşec total, care vă poate face să credeţi că nu vă potriviţi între aşternuturi. De ce? Pentru că vă stă aşa de bine pe alte planuri, încât nici nu concepi ca prima partidă de sex să fie un rateu.

O aventură de-o noapte în schimb, vă scuteşte de aceste false dezamăgiri. Făcând sex fără implicaţii nu te consumi în legătură cu prestaţia ta şi totul decurge mult mai natural. Dacă sunteţi amândoi relaxaţi şi ancoraţi în moment vă arătaţi unul altuia adevăratul potenţial pe care îl aveţi în pat şi puteţi vedea, în cunoştinţă de cauză, dacă vă potriviţi sau nu.

În condiţiile în care cataloghezi experienţa ca fiind magică, iar bărbatul respectiv a reuşit să îţi surescite interesul în general, nu strică să încerci marea cu degetul şi să arunci deoparte regulile de bună purtare din timpul unei aventuri.

Iată cum poţi transforma aventura de-o noapte într-o relaţie în doar câţiva paşi!

1. Unii bărbaţi sunt mai reticenţi să înceapă o relaţie cu o femeie care face sex fără să se implice şi sentimental. Trebuie să îţi dai seama cam care sunt prejudecăţile lui, căci dacă este de părere că sexul fără implicaţii dezonorează femeia, nu prea ai mari şanse cu el şi nici nu văd de ce ţi-ai dori alături un astfel de tip. Cel mai simplu îţi dai seama de acest lucru în dimineaţa de după. Dacă te-ai ales cu un număr de telefon sau o adresă de mail, eşti pe calea cea bună.

2.
Probabil că aţi schimbat numerele de telefon pentru a repeta experienţa la un moment dat. Caută-l, dar fără să îi dezvălui exact ce vrei. Scopul este să obţii o oportunitate de a-l cunoaşte mai bine, pentru a testa dacă o relaţie este de bun augur în cazul vostru. Invită-l într-un local abia deschis (fă-i o descriere interesantă) şi spune-i că ai vrea să testezi băutura X cu el acolo. Nu îi da de înţeles că întâlnirea va culmina sigur cu sex, dar nici că vrei o ieşire în care să îl cunoşti mai bine, per total. Oricum, nu îl invita pe timpul zilei, la o cafea. Aşa îi arăţi din start că intenţiile tale întrec planul sexual şi e posibil să te loveşti de un refuz, înainte să apuci să îi laşi o altă impresie decât „Ce bine ne-am distrat în pat!”.

3.
La întâlnirea respectivă poartă-te precum ai face-o la o primă întâlnire. Flirtează, pune-i întrebări despre el şi fă câteva glumiţe. Cu alte cuvinte, încearcă să interacţionezi cu cel pe care îl placi cum o faci de obicei la prima întâlnire. Ai grijă însă: fără discuţii despre inimi frânte sau planuri de viitor. Condu discuţia pe un alt teren decât cel sexual, cum ar fi hobby-urile voastre, şi mergi în direcţia bună.

Cât despre sex, poţi alege să repeţi experienţa cu el, dar doar dacă simţi că aţi comunicat suficient şi s-a format o conexiune intelectuală între voi, nu doar una fizică. În cazul în care îţi pune întrebări despre tine şi observi că i-ai trezit interesul cu personalitatea ta, iar lucrurile se înfierbântă spre sfârşit, nu are sens să nu trăieşti clipa. El te-ar putea vedea chiar duplicitară, dacă prima oară nu te-a deranjat să fii spontană, dar acum te cramponezi în reguli, doar pentru că aţi interacţionat şi altfel decât sexual la întâlnire. Fă ceea ce simţi pe moment!

4.
În continuare afli practic dacă el îşi doreşte să te cunoască mai bine şi să înceapă o relaţie cu tine, alta decât sexuală. După a doua voastră întâlnire îţi poţi permite să îl inviţi şi la acea „cafea” în timpul zilei. Adu-ţi aminte ce ţi-a povestit despre el şi vezi dacă aveţi hobby-uri comune. Propune-i o întâlnire care să incorporeze un astfel de hobby şi vezi cum reacţionează. Este de acord? Atunci e clar că vrea să fie cu tine şi în alt decor decât dormitorul.

Dacă nu pare deschis ideii, priveşte partea bună a lucrurilor: te-ai ales cu multe amintiri palpitante, dar şi constructive pentru ulterioarele tale idile şi de ce nu, relaţii!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro