Prezentatori celebri care s-au retras din televiziune

De Nicoleta Galeteanu pe 05 iulie 2010

Urmăriţi de peste 20 de ani de milioane de telespectatori în fiecare seară, prezentatorii emisiunilor celebre au devenit adevărate legende ale televiziunii.
Oprah Winfrey, Larry King, dar şi exemple autohtone cum sunt Florin Călinescu sau Teo Trandafir sunt vedete – etalon care au cunoscut invariabil popularitatea în urma emisiunilor prezentate şi, odată cu aceasta, au câştigat o influenţă imensă în faţa publicului.

Şi totuşi, după zeci de ani de carieră, audienţe record, bani şi succes, pentru celebrii prezentatori vine vremea când trebuie să îşi ia „rămas bun” de la telespectatori lor şi să predea pupitrul altor gazde carismatice.

Iată care sunt cele mai celebre, influente şi îndrăgite vedete de televiziune, care s-au retras de pe micile ecrane de-a lungul timpului.

Larry King

După 50 de ani de carieră, pentru Larry King (76 de ani), moderatorul celebrei emisiuni care îi poartă numele – „Larry King Live” -, „a venit timpul să îşi pună bretelele în cui”, după cum declară el însuşi pe Twitter.

Prezent vreme de 25 de ani la acelaşi pupitru, amuzând în fiecare seară milioane de telespectatori, legenda postului de televiziune CNN a anunţat că din această toamnă se va retrage din show-ul pe care l-a început în 1985.

Emisiunea sa se află în Cartea Recordurilor, fiind considerată cea mai lungă emisiune de televiziune moderată fără întrerupere de aceeaşi persoană.

Cu o carieră impresionantă, King a realizat peste 50.000 de interviuri cu celebrităţi, sportivi şi politicieni.

Barbara Walters

Prima coprezentatoare de ştiri de televiziune, Barbara Walters este un personajul veteran al televiziunii americane, lansată de NBC în anii ’50.
Gazdă şi coproducătoare a emisiunii tv „The View”, în anii ’70, Barbara Walters a cunoscut rapid popularitatea, datorită interviurilor cu cei mai mari lideri ai lumii şi celebrităţi de primă clasă.

După 15 ani la NBC, ca şi corespondent şi coprezentatoare a emisiunii „The Today Show”, aceasta se mută la postul de televiziune ABC, devenind astfel prima femeie coprezentator al unui buletin de ştiri.

Până în 2004, ABC se bucură de o audienţă spectaculoasă datorită lui Walters, vreme în care a intervievat personalităţi precum Monica Lewinsky, Fidel Castro sau Dalai Lama. În 2004 s-a retras, dar a rămas corespondent şi gazdă a unor evenimente speciale.

Teo Trandafir

Comparată adesea cu Oprah Winfrey, Teo rămâne una dintre cele mai populare moderatoare ale televiziunii româneşti.
 
Cu un umor contagios, Teo s-a remarcat mai întâi într-un duo de succes alături de Mircea Badea, pe vremea când cei doi prezentau emisiunea „Bună dimineaţa, România”, la postul Tele 7 Abc, şi mai apoi la „Teo şi Mircea Şou” (difuzat la Antena 1 între 1997 şi 2000).

Dar propriul succes avea să îl cunoască la Pro TV, cu celebrul show „Teo”, care i-a adus consacrarea.

Din 2001, fosta colegă a lui Badea a făcut furori şi audienţe record la Pro TV, fiind probabil cea mai urmărită emisiune de divertisment difuzată după-amiaza, vreme de şase ani.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"