Pilotul Florin Rotaru, decedat sâmbătă, avea doi copii mici. De ce a decis să nu se catapulteze

De Unica.ro pe 10 iulie 2018
Un grav accident aviatic a avut loc sâmbătă la baza Borcea de lângă Fetești, în timpul unui show aviatic la care asistau mii de persoane.

Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbușit în jurul orei 13:15, la aproximativ 10 kilometri de locul unde se aflau mii de oameni veniți să admire avioanele.

Din păcate, pilotul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, și-a pierdut viața, lăsând în urmă doi copii și o soție îndurerată. Pe cel mai mic dintre copii nici nu apucaseră să îl boteze.

Căpitan-comandorul (post-mortem) Florin Rotaru mai avea un frate, mai mic cu trei ani. Cei doi și-au pierdut tatăl pe vremea când Florin era la liceul militar, apoi mama lor a fost nevoită să plece în afară pentru a câștiga bani. Acum femeia se va întoarce în țară ca să-și înmormânteze unul din cei doi băieți.

Potrivit MAPN, pilotul ar fi putut să se catapulteze pentru a-și salva viașa, însă astfel, avionul s-ar fi prăbușit peste oamenii adunați să vadă show-ul aviatic. El a decis să rămână în avion și să-l îndepărteze de mulțime știind că astfel își va pierde viața.

Căpitan-comandorul (post-mortem) Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi