Violenţa, noua tendinţă în machiaj

De Andra Pecingina, pe

Un nou trend se prefigurează pe podiumul de modă de la Milano, unde designerii de la DSquared2 au prezentat modele masculine însângerate, machiate ca şi cum…
… ar fi trecut printr-o experienţă violentă!

Machiajul ales de designeri pentru a completa ţinutele masculine pare desprins din filmul de succes „Fight Club”.

Inspiraţia designerilor Dean şi Dan Caten, duo-ul din spatele brandului de modă, vine din filmele „slasher”, stilul de viaţă al celor denumiţi „skinheads” şi din sporturi violente, cum este hocheiul pe gheaţă. 

Violenţa, noua tendinţă în machiajColecţia propune bărbaţilor o vestimentaţie punk, piele şi ţinte, dar şi combinaţii de casual smart  (sacou alături de jeans şi cămăşi albe cu cravată sau papion) cu un look country chic (flanelă cu imprimeu ecosez) sau urban pentru adolescenţi (pantaloni skinny pentru bărbaţi).

Imaginile din prezentarea de modă ne aduc aminte de fotografiile lui Alex Gâlmeanu pentru campania „Proiect 112”.

Chiar dacă inspiraţia designerilor pentru această colecţie vine din filmele violente şi nu transmite un mesaj clar, imaginea modelelor este similară cu cea aleasă pentru o serie de vedete masculine autohtone pentru a educa publicul român în legătură cu pericolele violenţei domestice.

Violenţa, noua tendinţă în machiajBărbaţii celebri fotografiaţi de Alex Gâlmeanu în diverse ipostaze post-violenţă atrag atenţia că femeile şi copii nu sunt singurii care pot ajunge în situaţii de violenţă în familie care să lase cicatrici emoţionale puternice.

Ilie Năstase, Andrei Gheorghe, Cătălin Botezatu, Răzvan Ciobanu, Dragoş Bucurenci, Dan Chişu, Elan Schwartzenberg, Cristi Mungiu şi Dan Bittman sunt doar câţiva bărbaţi celebri care şi-au împrumutat imaginea acestei campanii sociale de succes.

Transformări în moda masculină

Câteva alte colecţii pret-a-porter pentru bărbaţi de la Milano aduc noi transformări în moda masculină. Vestimentaţia Dolce&Gabbana a fost inspirată de filmul „Baaria”, semnat de regizorul Giuseppe Tornatore, o peliculă care tratează subiectul comunismului şi fascismului în Sicilia secolului XX.

Croiala hainelor semnate de Domenico Dolce şi Steffano Gabbana a urmat strict stilul preferat de Mafia italiană, iar accesoriile prezentate au fost unele cu patină adăugată artificial, pentru ca publicul să intre cu adevărat în atmosfera anilor de glorie ai fascismului în Italia.

Violenţa, noua tendinţă în machiajCea mai recentă colecţie pentru bărbaţi a designerului Vivienne Westwood, prezentată la Milano Fashion Week, pare realizată pentru oamenii străzii.

Modelele au fost îmbrăcate foarte neglijent şi colroat, deloc asortat, într-un stil caracteristic oamenilor foarte săraci, care potrivesc piese din stiluri diametral opuse din nevoie şi nu conform unor tendinţe.

„Tema colecţiei mi-a fost insuflată de soţul meu, care, la rândul lui, a fost inspirat de un prieten avocat ce lucrează cu oameni ai străzii, în cadrul unei fundaţii de caritate”, a spus creatoarea.

Vezi mai multe imagini de la Milano Fashion Week în galeria foto de mai jos!

Foto: Northfoto, arhiva Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!