Must have primăvară/vară 2010: rujul roşu

De Cristina Popa, pe

Beyonce, Scarlett Johansson, Kim Kardashian, Gwen Stefani, Christina Aguilera şi Pixie Lott ştiu ce e în tendinţe şi au trecut la fapte… Dacă anul trecut se purta…
… ei bine, anul acesta, rujul preferat al lui Marilyn Monroe, roşu este un adevărat  must have. O pată de culoare care reuşeşte să dea viaţă machiajului vedetă al acestui sezon, machiajul nude, rujul roşu este un element cheie atât pentru un look de zi cât şi pentru unul de seară.

De la cele mai deschise tonuri de roşu corai, roşu – portocaliu sau roşu – ciclam, promovate în colecţiile pentru primăvară/vară 2010 Prada, Sonia Rykiel, Loewe sau Giambattista Valli, la cele mai închise nuanţe (Christian Dior şi Derek Lam), rujul roşu se potriveşte ca o mânuşă oricărei fete, indiferent de culoarea părului sau de stilul vestimentar.

Pe lângă preferinţa personală, singurul criteriu care te-ar putea impriedica să foloseşti o nuanţă sau alta, ar fi culoarea pielii. În timp ce fetelor cu o piele foarte albă le sunt recomandate rujurile corai, cele mai bronzate au avantajul de a se bucura atât de nuanţele intense, cât şi de cele deschise, cu recomandarea ca cel închis să fie purtat preponderent după lăsarea serii.

În ceea ce priveşte textura, rujurile mate sunt preferate celor lucioase, însă opţiunea finală îţi aparţine şi indiferent de rujul ales, cu ajutorul unor trucuri de make-up poţi obţine ce rezultat doreşti. Astfel, în timp ce aspectul mat se poate realiza cu ajutorul unui strat fin de pudra aplicat deasupra rujului,  pentru o finisarea lucioasă, se adaugă un strat de gloss sau balsam de buze. 

Cele care preferă culoarea moderată, dar în tendinţe şi vor să beneficieze şi de un plus de volum la nivelul buzelor, pot opta pentru lucurile de buze intens colorate, în special în obţinerea machiajului de zi.

Greşeli de evitat în machiaj

Evită machiaj încărcat, de tip clovn. În timp ce un machiaj lejer permite folosirea unui ruj în nuanţe tari, în cazul în care preferi ochii puternic conturaţi, foloseşte un ruj sau un gloss cat mai natural.

Pentru că în momentul în care folosim rujuri în culori şi nuanţe tari este nevoie de precizie în respectarea conturul natural al buzelor, din trusa de make-up nu ar trebui să lipsească pensula pentru aplicarea rujului.

Must have primăvară/vară 2010: rujul roşu

  Ruj No 7 – Boots, ruj Couleurs Nature – Yves Roche (45 lei), ruj Color Riche Accords Intense – L’Oreal (45 lei), luciu de buze Fire Gem – Amway (44 lei), luciu de buze Oriflame (27 lei)

Foto: PR, Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!