(P) Garderoba capsulă și beneficiile ei

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 12:53

Garderoba capsulă este termenul folosit pentru a descrie o colecție de îmbrăcăminte utilă și de dimensiuni modeste (un număr total de 37 de articole pe sezon, număr care include îmbrăcămintea, încălțămintea și accesoriile). De regulă, garderoba capsulă se schimbă în fiecare anotimp, dar în anumite climate, “o capsulă” poate fi purtată primăvara/vară și alta toamnă/iarnă. Conceptul de garderobă capsulă a fost introdus în Marea Britanie în anii 70, iar în ultimii ani el a început din nou să fie popularizat, așadar, dorim și noi să vă îndrumăm atenția câtre acest concept.

Avantajele unei garderobe capsulă sunt:

 • Este mai durabilă și sustenabilă, deoarece se pune accent pe calitate și nu pe cantitate
 • Este atemporală: această garderobă combină articole vestimentare de bază, care nu se demodează niciodată
 • Este benefică pentru finanțele dvs. (în cele din urmă): investiția inițială ar putea fi mai mare, dar veți vedea că în timp ajungeți să economisiți mulți bani folosind această abordare. Dacă contul bancar nu vă permite să investiți prea mult tocmai acum, dar sunteți tentați de aceast concept, puteți opta pentru un credit rapid IFN pentru a achiziționa câteva dintre articolele de bază, iar în lunile următoare vă puteți concentra pe completarea garderobei dvs. Pe Moneezy.com găsiți toate informațiile necesare despre creditele rapide nebancare, împreună cu informații detaliate despre fiecare creditor în parte și toate condițiile necesare pentru a obține împrumutul
 • Este funcțională și versatilă: toate articolele pot fi ușor combinate în ținute complete și de bun gust
 • Este confortabilă: confortul este foarte important iar încălțămintea de calitate, precum și țesăturile naturale și de bună calitate (cum ar fi bumbacul, inul sau mătasea) ne oferă un grad de confort ridicat

Desigur, există și anumite dezavantaje, însă numărul lor este foarte mic. Acestea ar fi:

 • garderoba capsulă poate deveni puțin plictisitoare: avem de-a face cu multe culori neutre și pastelate, iar dacă preferințele dvs. sunt mai colorate, s-ar putea ca acest tip de garderobă să nu vi se potrivească
 • Aveți nevoie de timp pentru a o crea: nu vă puteți crea garderoba capsulă cu o singură vizită la mall, veți avea nevoie de câteva luni (poate chiar unul sau mai mulți ani) pentru a o completa.

Dacă v-am trezit interesul și doriți să aflați mai multe, acestea sunt pașii de urmat:

 • Faceți ordine în garderoba actuală: scoateți tot din dulapuri și sertare și evaluați fiecare lucru în parte. Întrebări pe care să vi le puneți:

–          Mi se potrivește?

–          Starea articolului este îndeajuns de bună pentru a fi păstrat?

–          Calitatea articolelor este satisfăcătoarea?

–          Voi putea purta acest articol în cel puțin 5-6 combinații și ținute diferite?

 • Intrați pe Pinterest și inspirați-vă, găsiți-vă stilul (elegant, casual, casual-chic), creați o paletă vizuală care să vă ajute la următoarele cumpărături
 • Identificați culorile și croieli care vi se potrivesc cel mai bine: o garderobă capsulă include multe culori pastelate, dar și între acestea, s-ar putea ca unele să vă avantajeze mai mult decât altele. Același lucru este valabil și când vine vorba de croieli, în funcție de înălțimea și forma corpului, există anumite croieli care o să vă avantajeze mai mult decât altele.
 • Faceți o listă a articolelor pe care doriți să le includă garderoba capsula de vară, nu uitați de numărul magic de 37 de articole.

Sperăm că v-am inspirat și că o să încerați și dvs. acest concept de garderoba capsulă, care aduce atât de multe beneficii.

Sursa foto: : unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!