Machiajul „smokey eyes”

De Andra Pecingina, pe

Machiajul „smokey eyes” este în vogă de ceva timp, şi nu e nici un semn că se retrage din preferinţele femeilor şi specialiştilor în make-up. Îţi oferim instrucţiuni pas cu pas pentru a îl realiza !
Cel mai important lucru pentru un machiaj smokey perfect este amestecul de nuanţe. Trebuie amestecate bine în machiaj nuanţele deschise, luminoase cu cele întunecate şi puternice, astfel: o nuanţă de bază auriu cu violet închis, nuanţă de bază de culoarea şampaniei cu albastru închis, sau roz piersică cu nuanţe închise de verde.

Machiajul smokey, contrar aşteptărilor, nu presupune doar nuanţe de negru şi maro, este uşor de realizat acasă, în faţa oglinzii şi nu durează mai mult de 5 minute!

Iată etapele acestui machiaj seducător:

Baza machiajului – fondul de ten trebuie aplicat pentru a evita depunerile de sebum care adună fardul de ochi în cutele pleoapei. Încearcă fondul de ten anti-imperfecţiuniVichy Normateint la preţul de 53 lei.

Eyelinerul este esenţial dacă vei folosi un fard de ochi clasic – negru, maro sau gri închis. Aplică o linie fină pe pleoapa superioară, uşor mai lată pe mijlocul pleoapei. Dacă fardul de ochi este în nuanţe de violet sau verde smarald eyelinerul sau creionul de ochi folosit trenuie să se asorteze. Caută creionul dermatograf Sephora care costă aproximativ 20 de lei sau un eyeliner Maybelline Liner Express la preţul de 25 de lei.

Sub ochi vei vrea să foloseşti un creion într-o nuanţă mai deschisă care va trebui şters pentru a obţine un look smokey. Apoi se aplică un strat de fard de ochi pentru a face efectul mai puternic.

Nuanţa de bază
se aplică pe toată pleoapa, până la sprâncene, de preferat nuanţe gri, violet sau maro perlate. Urmează aplicarea fardului de ochi închis la culoare, cel care dă numele machiajului. Acesta trebuie aplicat delicat sub cuta pleoapei, mai mult înspre colţurile ochilor.

Efectul final este dat cu o pensulă pentru fard cu care tu vei uniformiza cele două nuanţe dinspre baza genelor înspre sprâncene, cu accent pe colţul exterior al ochiului. Apoi poţi aplica şi puţin fard roz sau violet deschis perlat pe mijlocul pleoapei. Este important să faci aşa încât linia de eyeliner să dispară datorită culorilor de fard. Aplicarea rimelului este ultima etapă a machiajului. Foloseşte Mascara Extra-Volume Collagene de la L’Oreal, la preţul de 45 de lei.

Acum şterge surplusul de fard care a rămas în jurul ochilor şi eşti gata… machiajul tău smokey eyes va face furori!

Ponturi pentru un machiaj perfect:

Machiajul smokey eyes” este destul de puternic, deci va trebui să alegi o nuanţă naturală pentru buze. Accentul pe ochi este suficient pentru a atrage privirile.

Dacă vrei să te aliniezi la tendinţele în machiaj pentru toamna 2009, foloseşte culori neon pentru machiajul smokey şi un rimel albastru sau violet şi vei obţine un machiaj demn de anii disco, 1980.

O linie mai precisă decât cea de dermatograf sau eyeliner este cea trasată cu o pensulă foarte subţire şi fard de ochi închis la culoare. Un contur complet negru al ochilor îi face să pară mai mici şi tu poate doreşti efectul opus, caz în care îţi recomandăm să aplici fard sau eyeliner doar colţurile exterioare sus şi jos. Încearcă ambele variante şi decide-te apoi!

Foto: Imaxtree.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!