Stiluri de machiaj pentru o seară specială

De Andra Pecingina, pe

Citeşte ghidul de mai jos şi lasă-te inspirată de look-urile vedetelor pentru ca la fiecare petrecere specială să fii cea mai frumoasă!
Rujul de buze roşu este un atu fără vârstă şi foarte feminin, un stil clasic de machiaj. După cum vă spuneam în ghidul tendinţelor de machiaj pentru toamna şi iarna acestui an, buzele roşii ale modelelor la Paris Fashion Week a inclus nuanţe calde şi electrizante, în show-urile Lanvin, Moschino, Alexander McQueen, Dolce&Gabbana şi Yves Saint Laurent.

Stiluri de machiaj pentru o seară specialăPentru vara 2010 se prefigurează ca tendinţă de machiaj acelaşi ruj de buze în nuanţe clasice de  roşu aprins şi chiar roşu Bordeaux, şi vedetele dau tonul acestul trend în machiaj. Tonurile sunt bogate şi apropiate de cea mai pasională nuantă de roşu imaginabilă.

Felul în care vedetele poartă rujul roşu ne va inspira să alegem nuanţa potrivită pentru a capta toate privirile!

Machiajul special al anilor ’50 şi ’60 a fost foarte popular în cadrul prezentărilor de modă pentru sezonul de primăvară-vară 2010, mai ales la Dior şi Dolce & Gabbana. Experţii în make up recomandă acest look feminin pentru orice petrecere.

Stiluri de machiaj pentru o seară specialăAcest stil de machiaj presupune ca tu să devii expert în aplicarea eyelinerului şi să îl foloseşti pentru a obţine linii subţiri, prelungite la colţul ochilor cu mici „codiţe” ascendente.

Madonna, Gwen Stefani şi Dita Von Teese folosesc aproape întotdeauna eyelinerul pentru a îşi contura ochii, şi de la aceste celebrităţi trebuie să te inspiri şi tu. Pe podiumurile de modă, în această toamnă, machiajul retro a fost la mare preţ, în prezentările Moschino, Dolce&Gabbana sau Louis Vuitton.

Îţi recomandăm toate tipurile de eyeliner existent pe piaţă, cu menţiunea că experienţa ne spune că tuşul lichid este cel mai uşor de folosit şi menţinut.

Stiluri de machiaj pentru o seară specialăPrivirea dramatică devine cel mai în vogă trend în machiaj pentru sfârşitul de an, iar nuanţele de indigo te vor cuceri instantaneu. Citeşte pentru a afla cum să realizezi un machiaj de invidiat, la fel ca Rihanna sau Eva Mendes.

Stiliştii au declarat că indigo va fi culoarea must-have pentru pleoape şi vedetele s-au conformat. Însă nu toate au reuşit să o folosească în avantajul lor.  

Rihanna a folosit eyeliner indigo, un machiaj al ochilor greu de trecut cu vederea, şi o nuanţă mată pentru buze. Machiajul ei alungeşte ochiul şi îi oferă un plus de culoare şi dramatism prin conturul indigo.

Stiluri de machiaj pentru o seară specialăSmokey eyes  este un stil preferat de vedete ca Leona Lewis, Jennifer Lopez sau Sofia Vergara. Nuanţa de bază, cea mai deschisă se aplică pe toată pleoapa, până la sprâncene, de preferat nuanţe gri, violet sau maro perlate. Urmează aplicarea fardului de ochi închis la culoare, cel care dă numele machiajului. Acesta trebuie aplicat delicat sub cuta pleaopei.

Efectul final este dat cu o pensulă pentru fard cu care tu vei uniformiza cele două nuanţe dinspre baza genelor înspre sprâncene, cu accent pe colţul exterior al ochiului, unde poţi aplica apoi şi puţin fard roy sau violet deschis perlat.

Este important să faci aşa încât linia de eyeliner să dispară datorită culorilor de fard. Aplicarea rimelului este ultima etapă a machiajului.

Vezi mai jos galeria foto cu produsele de machiaj recomandate de Unica.ro pentru ca tu să obţii cel mai frumos şi rezistent machiaj de petrecere!

Foto: Northfoto, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!