Învaţă să te machiezi corect în 8 paşi!

De Diana Sorescu, pe

Un make up reuşit începe cu câţiva paşi simpli şi multă atenţie la detalii. Cu produsele potrivite, puţină îndemânare şi sfaturile de la unica.ro o să reuşeşti să te…
… fardezi impecabil, aidoma vedetelor.

Înainte să ne aventurăm în arta machiajului profesionist, complex, e bine să ştim care sunt etapele de bază, esenţiale pentru un ten luminos, radiant, fardat adecvat outfit-ului, evenimentului la care participăm sau momentului din zi.

Aşadar, dacă ţi-ai propus să obţii un make up natural, proaspăt, perfect pentru facultate, job sau o ieşire în oraş, iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi!

Învaţă să te machiezi corect în 8 paşi!1. Prinde-ţi părul la spate, într-o coadă sau pune-ţi o bentiţă ca să eliberezi faţa.

Cu un disc de bumbac pe care ai picurat în prealabil puţin demachiant, curăţă-ţi gentil tenul şi pregăteşte-l pentru noua etapă.

De recomandat, însă nu vital, este şi un toner.

Dacă ai, îl foloseşti, dacă nu, loţiunea demachiantă este suficientă. La final, răsfaţă-te cu puţin din crema ta hidratantă zilnică.

2. Pasul doi aduce în prim plan produsul vedetă al oricărui machiaj: fondul de ten. Acesta trebuie ales cu multă grijă, în concordanţă cu tonul şi tipul pielii tale. Este imperios necesar să fie de calitate, să nu încarce inutil şi să aibă o textură cremoasă, aerată. Aplică-l pe toată faţă, fără să uiţi de gât şi urechi. Întinde-l cu un bureţel, cu mişcări circulare, ori cu buricele degetelor.

3. Urmează corectorul şi anticearcănul. Rolul lor este să acopere şi să estompeze micile imperfecţiuni de pe faţă. Alege-le întotdeauna cu 1 – 2 tonuri mai deschise decât baza de fond de ten.

Învaţă să te machiezi corect în 8 paşi!4. Am ajuns la jumătatea micului nostru glosar de beauty.

Aşadar, e momentul să aplici o pudră translucidă cu ajutorul unei pensule cu pămătuf bogat, cu peri moi, pufoşi.

Pudra are menirea să lumineze chipul şi să confere o bază stabilă fardurilor.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!