Greşeli în machiajul de petrecere

De Andra Pecingina, pe

Nu ştiu dacă ai deja planuri pentru petrecerea de Crăciun însă ştiu care sunt cele mai comune greşeli estetice cu prilejul sărbătorilor. Entuziasmul pregătirilor pentru o seară specială …
… ne poate duce către anumite stiluri de machiaj deloc atrăgătoare.

Faptul că suntem femei ne acordă marele avantaj de a ne „juca” astfel încât să ne schimbăm mereu imaginea în bine. Alegem mereu să ne schimbăm culoarea părului, forma lui, nuanţa pielii dar mai ales machiajul. Fii versatilă şi alege un machiaj special pentru petrecere, dar încearcă să eviţi următoarele erori!

Nu îţi asorta machiajul cu ţinuta

Orice expert în make up îţi va spune că asta este o greşeală imensă pe care o fac chiar şi vedetele. Atunci când te îmbraci spectaculos pentru o petrecere încearcă să eviţi să acorzi aceeaşi atenţie machiajului. Evită să foloseşti produse cu particule strălucitoare! Alege în schimb un machiaj clasic „smokey eyes” sau „a la parisienne” cu ruj roşu şi eyeliner.

Ai la îndemână noile truse de machiaj de la Sephora: So Parisienne, cu fard de ochi, eyeliner gel cu periuţă, ruj roşu şi mascara, la 98 lei, şi trusa Brown Smokey Eyes, cu fard de ochi în trei nuanţe, dermatograf şi rimel la 115 lei.
Greşeli în machiajul de petrecere
Nu contura puternic ochii ŞI buzele

Va trebui să te decizi pentru un tip de machiaj care să includă sau privirea dramatic sau buzele puternic colorate. Dacă alegi să accentuezi ochii, foloseşte un gloss de buze într-o nuanţă roz pal, transparent sau mat. Atunci când alegi să pui accentual pe buze va trebui să te limitezi la un fard de pleoape crem sau roz cu uşoare irizaţii şi contur folosind eyeliner sau creion dermatograf.

Greşeli în machiajul de petrecereNu aplica prea mult sidef

Chiar nu trebuie să străluceşti ca un glob disco la o petrecere, este de ajuns să aplici un machiaj discret şi să îmbraci o ţinută rafinată pentru a fi observată şi admirată. Şi aici se aplică regula de aur „less is more”, nu folosi sclipici ci sidef discret pe anumite porţiuni: pomeţi, colţurile interioare ale ochilor, decolteu şi umeri.

Atunci când alegi un blush cu irizaţii foloseşte un gloss mat pentru a da păstra look-ul elegant. Încearcă pudra sidefată pentru faţă şi corp de la Peggy Sage la preţul de 68,65 lei.

Nu exagera cu machiajul bronzant

Nu trebuie să colorezi tenul ci să îi adaugi maxim două tonuri în plus ca şi nuanţă. Fondul de ten şi pudra bronzantă nu îţi vor mai permite să realizezi un machiaj dramatic pentru ochi sau buze. Contrastul este cheia pentru a arăta natural. Tenul deschis la culoare are nevoie de o nuanţă de miere, tenul mediu, cald colorat are nevoie de un machiaj bronzant într-o nuanţă de terracotta, iar tenul oacheş cere o nuanţă închisă care merge spre cupru.

Nu folosi prea multe nuanţe metalizate

Fardul de pleoape în nuanţe metalizate este unul din cele mai des folosite pentru machiajul de petrecere însă şi aici există o limită de culoare. Te sfătuim să alegi în funcţie de trăsăturile tale nuanţe de indigo, cupru, bronz, violet, auriu sau argintiu metalizat.

Îţi recomandăm fardurile de pleoape Pallete Liberté, din colecţia Declaring Indigo, de la Lancôme la preţul de 230 lei.

Greşeli în machiajul de petrecere

Atenţie la rujul roşu care se întinde

Rujul roşu aprins trebuie aplicat folosind un sistem precis altfel va migra dincolo de marginile buzelor tale.

Foloseşte o pensulă subţire pentru buze şi conturează-le cu un creion de buze în aceeaşi nuanţă.

Încearcă Color Riche Serum de la L’Oreal la preţul de 44,99 lei.

Greşeli în machiajul de petrecereNu folosi prea multă pudră

Puţină pudră aplicată va fiza machiajul, prea multă pudră strică tot aspectul machijului ales.

În cursul serii încearcă să nu mai aplici un strat de pudră chiar dacă faţa începe să aibă o strălucire neplăcută. Alege un fond de ten mousse, cum este Accord Parfait Roll On de la L’Oreal la preţul de 59 de lei.

Ţine minte că machiajul nu rezistă la nesfârşit şi păstrează în poşetă un kit special pentru urgenţe. Acesta trebuie să conţină rujul, un anticearcăn lichid, beţigaşe cu vată la capăt îmbibate cu fard de pleoape (păstrează-le într-o tabacheră pentru a le folosi rapid), eyeliner negru, blush cremă şi un gloss pentru a da mai mult volum buzelor după aplicarea rujului.

Foto: Northfoto, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro