Cele mai frumoase fotomodele de peste 70 de ani

De Andreea Catrina, pe

Deşi au depăşit de mult vârsta tinereţii, aceste doamne refuză să renunţe la podiumurile prezentărilor de modă. Iată cine sunt cele mai frumoase şi mai active fotomodele, care au trecut pragul de 70 de ani.
Daphne Selfe, 85
La 83 de ani apărea pe coperta revistei Vogue, iar anul acesta, la 85, a fost desemnată oficial, de către Cartea Recordurilor, „cel mai în vârstă supermodel”. Daphne Selfe a ajuns în industria modei întâmplător, câştigând un concurs de frumuseţe, în urmă cu 65 de ani. A defilat pentru nume importante din moda internaţională şi a mărturisit că nu şi-a făcut niciodată operaţii estetice sau alte intervenţii de acest gen. Nici măcar cremă hidratantă nu a folosit zilnic. Şi spune că le compătimeşte pe fetele din ziua de azi. „Femeile nu se mai aranjează, arată de parcă nu se mai uită în oglindă. Colanţii şi jeanşii strâmţi sunt groaznici”.

Cele mai frumoase fotomodele de peste 70 de ani
China Machado, 84
Este prima femeie non-caucaziană care a apărut pe coperta unei importante reviste de modă, deschizând ediţia americană, din februarie 1959, a revistei Harper’s Bazaar. Născută din mamă de origine chineză şi tată portughez, China, pe numele său adevărat Noelie Dasouza Machado, a devenit pe la mijlocul anilor ’50 cel mai bine plătit model din Europa, câştigând chiar şi o mie de dolari pe zi. A lucrat în special pentru Givenchy, Dior şi Balenciaga.

Cele mai frumoase fotomodele de peste 70 de ani

Carmen Dell’Orefice, 83
La 15 ani apărea pe coperta Vogue, iar cariera ei în modeling abia începea. Şi pare că nu se va mai termina niciodată, de vreme ce designerii o invită să fie apariţia specială a colecţiilor lor, chiar şi în zilele noastre.

Cele mai frumoase fotomodele de peste 70 de ani

Gitte Lee, 79
A intrat în industria modei în 1961 şi a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. În copilărie, nu îi plăceau hainele pe care le primea, şi, tocmai de aceea, la nouă ani a început să-şi croiască singură ţinutele.

Cele mai frumoase fotomodele de peste 70 de ani

Veruschka von Lehndorff, 75
A fost descoperită la 20 de ani de un fotograf, iar de atunci s-a îndrăgostit de cariera de model. A lucrat alături de Salvador Dali şi a ajuns să câştige chiar şi zece mii de dolari pe zi. A jucat în filmul „Blow-Up” (1966), iar scena în care apare a fost desemnată cel mai sexy moment din istoria cinematografiei modern. Ocazional, ea încă mai apare pe podiumurile prezentărilor de modă.

Cele mai frumoase fotomodele de peste 70 de ani
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!