Gata! Temperaturile caniculare sunt istorie, pielea ta este mult mai relaxată, mult mai puţin expusă arşiţei. Dacă în timpul verii ai optat pentru tratamente cosmetice care să înlăture pe cât posibil efectele negative ale căldurii, acum a venit vremea să te repliezi şi să abordez soluţiile potrivite pentru toamnă.
Pentru a vedea care sunt recomandarile potrivite, am ales să vorbim direct cu specialistul. Chirurgul plastician Florin Juravle ne-a vorbit despre 3 dintre cele mai potrivite tratamente non-invazive pe care ar trebui să le încercăm la început de toamna.
Intraceuticals, o primă variantă
Pentru o piele hidratată, curată şi luminoasă poţi să încerci Intraceuticals, binecunoscut ca fiind tratamentul Madonnei. „Tratamentul facial constă în introducerea în straturile profunde ale pielii substanţe benefice precum: acid hialuronic, vitamine (A, C, E) şi antioxidanţi (aloe vera şi ceai verde), cu ajutorul oxigenul hiperbaric care este produs de un aparat special. Se recomandă 6 şedinţe de tratament, o şedinţă pe săptămână. Odată terminat ciclul de tratamente este suficientă o şedinţă la 4-6 săptămâni sau o şedinţă trimestrială pentru menţinere. Şedinţa durează 40-60 minute în funcţie de problemă tratată”, explică medicul.
Peeling-ul chimic
După ce în timpul verii ai avut interzis la acest tip de tratament, acum e momentul să te răsfeţi. „Peeling-ul chimic, cunoscut şi sub numele de exfoliere chimică sau derma-peeling, este o tehnică folosită pentru a îmbunătăţii aspectul pielii. Pe percursul acestui tratament, preparatul chimic aplicat pe piele determină apariţia unor vezicule şi, mai apoi, duce la exfolierea suprafeţei cutanate. ”Noua piele” este mult mai catifelată şi mai puţin ridată, dar este temporar sensibilă la razele solare”, explică medicul.
Peeling-ul chimic se poate face pe faţă, gât şi mâini şi are rezultate foarte bune dacă vrei să scapi de ridurile fine de sub ochi sau din jurul gurii. În plus, poţi încerca acest tip de tratament şi dacă te confrunţi cu anumite tipuri de acnee sau cicatrici postacneice, cu pistrui sau pete solare.
Ridurile, şanţurile, cutele, concavităţile sau anumite cicatrici potfi acum rezolvate cu ajutorul tratamentului acesta. De asemenea, o altă indicaţie importantă pentru Sculptra este refacerea pielii în cazul pierderilor majore de ţesut gras, din cauza procesului natural de îmbătrânire. „Procedeul de injectare a Sculptra nu se realizează sub anestezie generală, acest fapt constituind un avantaj atât de cost, cât şi de timp de recuperare. Procesul de recuperare durează doar 1 zi, este un produs lent resorbabil, al cărui efect devine evident în 4-6 săptămâni. Tratamentul se desfăşoară în 3 şedinţe de injectare spaţiate la 2 luni, iar efectele rămân vizibile timp de 2 ani. Sculptra este contraindicat persoanelor cu probleme acneice sau infecţioase (herpes), fiind necesară tratarea acestora şi apoi aplicarea Sculptra”, conchide medicul Florin Juravle.