Totul despre căderea părului în timpul sarcinii

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Joi, 05 martie 2020, 11:34
Multe femei se confruntă cu căderi masive de păr sau cu degradarea texturii firului de păr fie în timpul sarcinii, fie după ce au născut. Ce e de făcut? Cum previi astfel de probleme?

Citește și: 6 ponturi pentru un păr care nu se rupe.

DA. Părul crește mai repede când ești însărcinată.

În timpul sarcinii părul crește mai repede, pentru că hormonii de sarcină – printre care și estrogenul – au un impact puternic asupra părului. Estrogenul are un efect de boost și îndesire asupra firului de păr pe care îl face să pară mai puternic. „Când ești însărcinată și după ce ai născut, schimbările nivelului de estrogen și progesteron sunt responsabile pentru majoritatea simptomelor pe care le ai, fie că sunt legate de piele, de păr sau pur și simplu de dispoziția ta generală. Aceste schimbări le afectează în mod diferit pe mămici, iar calea cea mai bună este să le înțelegi și să le accepți, apoi să te documentezi, să cauți informații și să găsești soluțiile care sunt la îndemâna ta“, explică dr. Piraccini, dermatolog la Universitatea din Bologna, Italia.

NU. Evită să mergi la coafor în timpul sarcinii.

Nu e nevoie să îți modifici rutina de frumusețe în timpul sarcinii.  E doar de o chestiune de sensiblitate, însă fă ce simți și rămâi fidelă obiceiurilor tale. Consultă-te cu stilistul tău și nu te feri să faci schimbări de look dacă asta simți.

Citește și: Tu cum porți un ruj mov prună?

DA. După naștere, fii atentă la cât păr îți cade.

Multe proaspete mame se plâng de o cădere masivă a părului, mai ales în primele două luni după naștere. Și acest fenomen e strâns legat de același hormon – estrogenul. „Activitatea hormonală crescută din timpul sarcinii determină ca mai multe fire de păr să se gasească în faza activă de creștere decât în mod normal și, ca urmare, căderea părului să fie mult diminuată. La șase săptămâni după naștere, rata de creștere a părului scade, iar căderea părului se intensifică și devine vizibilă. Subțierea părului este o problemă uzuală pentru mame la aproximativ 3-4 luni după naștere și poate să dureze până la un an“, detaliază dr. Piraccini. În consecință, mai mulți foliculi se găsesc acum în faza de cădere, aproximativ 25-35%. În plus, față de schimbările hormonale, starea generală de sănătate, regimul alimentar și mediul înconjurător afectează starea părului și modul lui de creștere.

Uite cel mai la indemana tratament pentru caderea parului!

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!