Secretele machiajului profesionist. Cum te machiezi după forma feţei

.

Într-o lume în care prima impresie este esenţială, am decis să aflăm chiar de la profesionişti trucurile de machiaj prin care îţi poţi transforma micile defecte în atuuri, dar şi cum îţi poţi pune şi mai mult în evidenţă trăsăturile frumoase.

Forma feţei

1 Faţa ovală
Este forma ideală, asupra căreia nu sunt corecţii de făcut, dar e indicat ca „zona T” (frunte, nas, bărbie) să fie luminată.

2 Faţa rotundă
Se reconturează folosind două nuanţe de fond de ten, respectiv nuanţa pielii şi una cu un ton mai închis. Lateralele (frunte, obraji, maxilar) vor fi uşor întunecate cu nuanţe mai închise de fond de ten, acelaşi efect putând fi obţinut şi prin aplicarea unei pudre mai închise peste fondul de ten. Trecerea se face extrem de discret către nuanţa pielii.

3 Faţa pătrată
Colţurile frunţii şi ale maxilarului se umbresc discret cu ajutorul unui fond de ten mai închis decât cel folosit în restul feţei.

Tipuri de ochi

Migdalaţi
Este forma ideală de ochi, pe care putem să îi machiem aproape oricum dorim. Trebuie doar ţinut cont de culoarea ochilor şi să alegem corect nuanţele potrivite (vezi tabelul alăturat).

Adânciţi (băgaţi în orbite)
Specialiştii recomandă folosirea unui fond alb sidefat, atât în colţul intern al ochiului, cât şi în pliul care le dă forma adâncită. În general, când vrem să apropiem, luminăm, iar pentru ce vrem să depărtăm folosim nuanţe închise.

Căzători (ale căror extremităţi sunt orientate în jos)
Este potrivit machiajul „smokey-eyes” pentru că redesenează forma ochiului sau conturarea cu creion dermatograf, care redefineşte linia ochiului, trasând-o ascendent faţă de cea naturală.

Globulari (ieşiţi din orbite)

Este indicată folosirea nuanţelor închise pentru că micşorează ochiul.

Apropiaţi
Este importantă luminarea zonei interne a ochiului, care va crea iluzia optică de distanţă (ex: fond alb sidefat în colţul intern). Sunt contraindicate nuanţele închise.

Depărtaţi
Se folosesc nuanţe uşor mai închise în colţul intern al ochiului şi trebuie evitate cele deschise, mai ales sidefate.

Nas

Lung
Se „închide” discret, folosind fie două nuanţe de fond de ten, fie dintr-o pudră mai închisă decât cea naturală în partea de sus şi în partea de jos, evitându-se accentuarea lui.

Acvilin
Se va estompa cu o nuanţă mai închisă de fond de ten sau pudră şi nu se va lăsa să lucească, mătuindu-se prin aplicarea pudrei.

Lat
Se vor acoperi discret lateralele cu o nuanţă de fond de ten sau pudră mai închise decât cele folosite pentru restul feţei.

Buze

Subţiri
Se acoperă cu fond de ten pentru a le putea redesena. Cu o pensulă cu peri fini se poate trasa un contur exterior celui natural existent, folosind un fard alb sidefat, care va mări conturul iniţial al buzelor. Cu un creion de buze se poate recontura gura, dar nu mai mult de un fir de păr mai sus decât linia conturului natural, pentru a evita obţinerea unui aspect artificial. Nuanţele de ruj pot fi naturale, deschise, sidefate, gloss-ul dând la final volum buzelor subţiri.

Foarte groase

Pot fi reconturate după ce le acoperim cu fond de ten, trasând un contur nou puţin mai jos faţă de conturul iniţial. Sunt indicate rujurile mate, care estompează efectul de volum al buzelor.

Mature (femei de vârsta a treia)
Sunt indicate rujurile mate şi mai puţin cele sidefate. Nu trebuie folosit gloss-ul, deoarece le va sublinia şi mai mult maturitatea.

Pomeţi

Blush-ul în obraji se dă sub osul pometelui, pentru a-l scoate în evidenţă. Se foloseşte o nuanţă mai închisă. Nu se aplică niciodată mai aproape de două degete de nas.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton