Pielea ta: Argila, secretul tenului frumos

De Libertatea pentru femei pe

De ce să nu alegi o îngrijire naturală pentru tenul tău? Fie că e vorba de coşuri sau de problemele tenului gras, fie că îţi doreşti o piele tonifiată sau mai multă strălucire, argila îţi oferă rezolvare pentru toate acestea.
Veche metodă de înfrumuseţare, argila are proprietăţi remineralizante, cicatrizante, detoxifiante şi energizante, datorită numărului mare de minerale şi oligoelemente din compoziţie. Poate trata diverse probleme, atâta timp cât este aleasă corect şi combinată cu ingredientele potrivite.

CULORI ŞI PROPRIETĂŢI DIFERITE

► Argila galbenă
Curăţă delicat, dar eficient tenul, are acţiune tonifiantă şi cicatrizantă şi stimulează circulaţia sângelui.
Este potrivită atât pentru tenul mixt, cât şi pentru cel gras.

► Argila verde
Conţinutul mare de siliciu din compoziţie o transformă într-unul dintre cele mai bune tratamente pentru tenul gras: absoarbe şi reglează secreţia de sebum, are acţiune revitalizantă, tonifiantă şi regenerantă.

► Argila albastră
E recomandată pentru orice tip de ten, căci elimină impurităţile, catifelează, dă luminozitate şi albeşte, are acţiune antiacneică, antirid şi tonifiantă.

► Argila albă
Alege-o cu încredere dacă ai tenul uscat şi fragil sau părul fin şi degradat. Are rol important în eliminarea toxinelor şi pentru regenerare, oferă epidermei necesarul de minerale, nu usucă pielea şi are cea mai blândă acţiune dintre toate tipurile de argilă.

► Argila roz
Se obţine combinând proporţii diferite de argilă roşie şi albă. Este indicată pentru pielea sensibilă, căreia îi calmează iritaţiile şi îi asigură îngrijire delicată.

CELE 5 REGULI DE AUR ALE MĂŞTII CU ARGILĂ

1 Aplic-o stict pe zonele pe care vrei să le tratezi: obraji, frunte, nas, bărbie. Evită zona ochilor şi gura.

2 Dacă ai tenul gras, poţi folosi o mască pe bază de argilă de două ori pe săptămână.

3 Nu freca mixtura cu argilă pe faţă, căci pot apărea iritaţii. Cel mai bine, întinde-o folosind o spatulă şi las-o câteva minute să acţioneze.

4 Înainte de a aplica masca, spală-te pe faţă cu apă caldă. Acest gest ajută la eliminarea  impurităţilor şi la deschiderea porilor, astfel încât masca va putea acţiona în profunzime.

5 După ce ai dat masca jos şi ai curăţat faţa, clăteşte-te cu apă rece, ca să închizi porii.

FĂ-ŢI SINGURĂ MASCA POTRIVITĂ PENTRU…

… strălucire  
Amestecă puţină argilă albă cu apă până obţii o pastă moale. Adaugă şi câteva picături de ulei esenţial de rozmarin (mai ales dacă tenul e gras) şi întinde totul pe faţă, într-un strat uniform. După 15 minute, clăteşte din abundenţă cu apă călduţă, până îndepărtezi totul.

… puncte negre  
Ai nevoie de: 3 linguriţe de argilă albastră, o linguriţă de apă, o linguriţă de suc de lămâie şi 2-3 picături de ulei esenţial de trandafir. Amestecă totul într-un bol. Dacă pasta obţinută e prea groasă, mai adaugă apă, până devine suficient de moale pentru a putea fi întinsă uşor. Ca să deschizi porii, spală-te cu apă caldă sau pune pe faţă un prosop pe care l-ai înmuiat în apă caldă şi l-ai stors foarte bine. Aplică apoi masca pe zonele cu puncte negre: nas, bărbie etc. După aproximativ un sfert de oră, după ce argila s-a uscat, clăteşte-te cu apă călduţă din abundenţă.

… ten acneic  
Dintre toate, cea mai indicată este argila verde, căci are cea mai mare putere de absorbţie, repară ţesutul, reglează excesul de sebum şi are rol detoxifiant. Combină 3-4 linguriţe de argilă verde cu 3 linguriţe de gel de aloe vera  şi încă trei de apă. Amestecă bine şi aplică pe faţa curată, folosind o spatulă. După 15 minute, curăţă bine cu apă călduţă şi încheie cu aplicarea loţiunii tonice.

… ten obosit  
Prepară o mască rapidă din 3 linguriţe de argilă albastră şi suc de castravete. Acesta din urmă se adaugă până se obţine consistenţa dorită. Aplică pe tenul curat şi după un sfert de oră îndepărtează cu apă călduţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro