Ce pensule de machiaj nu trebuie să-ţi lipsească din trusă

De Sandra S., pe

E mult mai simplu să îţi aplici machiajul de zi cu zi cu degetele, însă pensulele au o precizie mai bună. Orice femeie ar trebui să aibă în trusa de machiaj aceste instrumente:

Pensula pentru pudră şi blush

Este pensula cea mai mare, pufoasă, pe care o poţi folosi în trei moduri: pentru a aplica pudra, pentru a aplica blush-ul şi pentru a îndepărta fardurile în exces.

Pensula pentru fond de ten

Este tot dintre pensulele mai mari, însă nu este pufoasă şi rotundă, ci plată. Cu aceasta aplici fondul de ten uniform şi reuşeşti să ajungi mai bine în orice colţ sau pliu, chiar mai bine decât cu degetele sau cu bureţelul de machiaj.
Ce pensule de machiaj nu trebuie să-ţi lipsească din trusă
Pensulele din imagine: pentru buze, pentru blending, pentru fond de ten, pentru pudră

Pensula pentru blending

Este o pensulă mică şi cu cap ascuţit, din burete, pe care o foloseşti ca să faci o trecere graduală între culorile fardului. Cu ea poţi face foarte bine un machiaj de tip smokey eyes.

Pensula pentru buze

Nu toate rujurile au formă de baton, aşa că ai nevoie de o pensulă cu care să aplici rujul. Este cea mai subţire dintre toate, are formă conică şi cu ea poţi aplica rujul mai precis decât cu un baton. De asemenea, o poţi folosi pentru a amesteca mai multe nuanţe de ruj, de exemplu atunci când vrei să îţi faci buzele să pară mai mari.
Ce pensule de machiaj nu trebuie să-ţi lipsească din trusă
În imagine: pensula angulară

Pensula angulară

Este o pensulă mică, plată, iar perii sunt tăiaţi cât să formeze un unghi – un colţ este mai lung, celălalt mai scurt. Pe aceasta o foloseşti pentru a trasa linii fine cu fard pe pleoape şi pentru a da o formă sprâncenelor.
Foto 1: Shutterstock
Foto 2: Shutterstock
Foto 3: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!