Care sunt orele potrivite pentru tratamentele de înfrumusețare?

De Unica.ro, pe

Părul se taie dimineaţa. În schimb, celulita se tratează înainte de a merge la culcare. Dacă asculţi ritmul natural al pielii tale, toate tratamentele vor fi mult mai eficiente. De la prima oră a zilei până la miezul nopţii, învaţă cu noi cum să-ţi întocmeşti orarul frumuseţii
Trăieşte clipa!”, aşa ne îndemnau înţelepţii antichităţii. Iar înţelepciunea lor se poate aplica inclusiv atunci când e vorba despre frumuseţe. Pentru că orice tratament, de la duş la aplicarea cremei antirid, de la epilare la masajul de întreţinere, devine mult mai eficient dacă e făcut la momentul oportun al zilei. Totul e să ştii care sunt acestea şi cărei operaţiuni îi corespund. Rezervă-ţi o zi liberă numai ţie, dăruieşte-ţi-o şi te vei simţi mult mai bine.

Ora 8: epilarea

Cu siguranţă, nu este vorba despre o trezire extrem de relaxantă. Dar depilarea imediat după ce te-ai dat jos din pat, înainte de duş sau de micul dejun, are avantajele ei. Concret, pielea e mult mai odihnită şi, prin urmare, mult mai puţin sensibilă la durere. Acest „merit” îi aparţine sistemului nervos -dacă e puţin mai „somnoros”, nu e în măsură să te avertizeze de şocurile provocate de smulgerea firelor de păr. Rezultatul? Pilozitatea excesivă este eliminată mai uşor, iar „chinurile” sunt mult mai suportabile. Aceste reguli sunt valabile numai timp de 21 de zile pe lună. Pentru că în timpul menstruaţiei pielea este mult mai sensibilă şi mai iritabilă. Chiar şi de dimineaţă. Există însă un avantaj al epilatului în timpul menstruaţiei: părul îndepărtat în această perioadă creşte mult mai lent. Aşadar, epilează-te, însă ia-ţi câteva măsuri de precauţie. Pregăteşte-ţi pielea trecând peste ea cu un cub de gheaţă, pentru a o anestezia puţin.

Ora 9: duşul

Chiar dacă te numeri printre cele care preferă baia, dimineaţa trebuie să alegi duşul. Orarul vostru biologic este cel care o cere. Şi asta datorită faptului că primele ore ale zilei sunt cele mai potrivite pentru a acumula toată energia de care vei avea nevoie mai târziu. Iar duşul, mai ales dacă e făcut cu apă la 34-35 de grade cu un gel de duş îmbogăţit cu extract de ceai verde, vitamine şi alte ingrediente stimulative, este modul cel mai bun pentru a-ţi face plinul de vitalitate.

Ora 12: parfumul

Mirosurile se împrăştie mai bine în aer atunci când temperatura este mai ridicată. Iată de ce, dacă vrei să alegi un parfum, încearcă să o faci la mijlocul zilei. Acesta este şi momentul în care simţurile sunt extrem de treze şi rezonează la maximum. Condiţie indispensabilă pentru a înţelege bine esenţa parfumului. Iar pentru a identifica toate faţetele parfumului, trebuie să fie foarte concentrate şi capabile să-ţi activeze sistemul olfactiv 100%.

Ora 16: gimnastica

Dacă vrei, într-adevăr, să aibă eficienţă maximă exerciţiile de gimnastică, alege ora 16.00. Efectele nu vor întârzia să apară. Vei căpăta o siluetă de invidiat.

Ora 19: masajul

A face un masaj în apropierea serii face bine din două motive. Înlătură toate tensiunile acumulate în timpul zilei şi ajută la eliminarea lichidelor acumulate în ţesuturi, mai ales dacă în timpul zilei nu faci prea multă mişcare. Un masaj făcut chiar la ora 19.00, mai precis, puţin înainte de cină, are un avantaj în plus -relaxarea obţinută printr-un masaj bine făcut redă strălucire pielii tale şi te face să-ţi regăseşti energia necesară unei seri alături de partenerul tău.

Ora 21: tratament antirid

Noaptea pielea face minuni. Da, pentru că la adăpostul soarelui, epiderma îşi activează acel proces de reînnoire celulară care îi permite să treacă peste agresiuni (smog, soare, vânt etc.).
Iată de ce este extrem de important să-ţi fixezi întâlnirea cu tratamentul antirid cât mai aproape de ora de culcare. Reţine că, înainte de crema de noapte, ar trebui să-ţi aplici o cremă fluidă care conţine acid de fructe şi care, în afară de faptul că îndepărtează ridurile, are o acţiune uşor exfoliantă. Pentru că purificarea tenului este extrem de importantă.

Ora 24: tratament anticelulitic

Noaptea este şi momentul propice pentru combaterea celulitei şi a centimetrilor în plus din jurul taliei. Şi asta pentru că grăsimea este o rezervă energetică, iar celulele se regenerează chiar în timpul nopţii. Iată de ce un trata-ment special (spre exemplu, pe bază de extract de ramuri de măr) este de preferat să fie urmat noaptea, evitând astfel acumularea de lichide, grăsimi şi toxine. Fără a mai vorbi despre faţeta psihologică a problemei -seara eşti cu siguranţă mai disponibilă să ai grijă şi de tine şi să-ţi aplici o cremă cu mai multă atenţie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!