Cum să te machiezi corect după 40 de ani

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 10:48

Natural, luminos şi proaspăt. Aşa trebuie să fie machiajul după 40 de ani, căci a cum scopul este să scoţi în evidenţă trăsăturile folosind un machiaj discret.
La această vârstă, vorbim deja de trucuri de machiaj care întineresc chipul, estompează ridurile şi alte imperfecţiuni şi dau mai multă prospeţime. Multe femei trebuie să renunţe la tehnicile pe care l-au folosit până acum, căci locul culorilor puternice este luat de cele naturale, iar texturile cu aspect perlat sunt înlocuite cu cele mate.

► Matifiază perfect tenul

Pentru ca fondul de ten să se fixeze bine şi să reziste, are nevoie de o bază. Cea mai folosită bază de machiaj este chiar crema de zi. Ai însă grijă, pentru a asigura un bun suport pentru fondul de ten, crema trebuie să fie hidratantă, uşoară, cu textură lejeră şi să se absoarbă repede. Nu folosi creme grase. Pentru cele mai bune rezultate e  recomandat să foloseşti o bază de machiaj specială, şi anume primerul. Acesta maschează imperfecţiunile şi netezeşte ridurile. Aplică-l pe pielea hidratată şi tonifiată.
Pentru persoanele mature, principalul rol al fondului de ten e să ofere luminozitate şi prospeţime. Ai grijă să nu încarce tenul, să nu evidenţieze liniile fine ori să se strângă în zonele mai ridate, cum sunt ochii sau gura. Ai nevoie de un fond de ten fluid, hidratant, cu efect de lifting şi putere mare de acoperire, care să dea fermitate. Renunţă să mai foloseşti pudră.

► Conturează discret pomeţii

Odată cu trecerea timpului pielea devine tot mai palidă, de aceea e important să dai chipului un strop de culoare. Obrajii vor fi puşi în valoare cu un blush discret, de preferat în nuanţa piersicii. În cazul tău, cel  mai natural aspect e dat de blush-urile cremă. La final, foloseşte un iluminator cremos exact pe osul pometelui. Astfel, pui în valoare obrajii, dai chipului mai multă luminozitate şi obţii un efect discret de strălucire. Poţi aplica puţin şi pe arcadă, dacă vrei să deschizi mai mult privirea.

► Pune ochii în valoare

Poartă pe pleoape nuanţe pastelate ori apropiate de culoarea părului, neapărat cu textură mată. Bej, roz pal, auriu, arămiu sunt câteva dintre nuanţele care ţi se potrivesc. Dermatograful negru şi fardul sidefat nu mai au ce căuta în trusa ta de machiaj: primul înăspreşte trăsăturile, al doilea scoate în evidenţă ridurile din această zonă.

Alege cu atenţie rujul

Evită nuanţele aprinse, cu texturi lucioase, căci nu fac decât să scoată în evidenţă ridurile din jurul gurii. Mult mai bine te avantajează rujurile cremoase, hidratante, în nuanţe naturale de roz. Ca să dai volum şi luminozitate chipului, poţi aplica un strop de gloss.

►CORECŢII IMPECABILE ŞI TRUCURI OPTICE

„Investeşte într-un set de pensule profesionale de machiaj din păr de veveriţă pentru o aplicare perfectă a machiajului. Foloseşte o bază de machiaj îmbogăţită cu acid hialuronic şi ingrendiente antiaging şi nu exagera cu hidratarea tenului pe ger puternic! Fondul de ten potrivit vârstei tale trebuie să conţină filtru solar SPF minim 25 şi pigmenţi care să reflecte lumina. Bronzul îmbătrâneşte, alege luminozitatea, dar în punctele cheie: colţul intern al ochilor, arcada, puntea nasului, arcul lui Cupidon (deasupra buzei superioare, în mijloc).
În loc de un machiaj încărcat al ochilor, apelează la un specialist pentru o formă perfectă a sprâncenelor.
Evită folosirea zilnică a rujurilor ultra rezistente, deoarece usucă buzele, micşorându-le volumul. Aplică înaintea rujului un voluminizator de buze, pe bază de piper sau ardei iute (dacă nu eşti alergică). Vei obţine buze senzaţionale.”

Vrei să arăți minunat? Vezi și: Machiaj – ghid complet. Sfaturi și trucuri pentru un make-up perfect

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!