Cum să-ţi cureţi corect pensulele de machiaj

De Andreea Catrina, pe
Orice femeie pasionată de make-up are acasă şi o mini colecţie de pensule pentru machiaj. Numai că de multe ori, aceste pensule sunt total ignorate în afara ritualului de frumuseţe.

Poate că nu ţi-ai dat seama până acum, însă pensulele murdare de machiaj pot fi motivul pentru care ai probleme cu tenul – iritaţii, acnee, puncte negre. Tocmai de aceea, e esenţial să înveţi să le cureţi corect şi mai ales să nu sari niciodată peste acest proces, care ar trebui să fie unul săptămânal.

Aşadar, iată cum îţi poţi curăţa rapid şi eficient pensulele de machiaj:

Pensulele din peri naturali – Se curăţă cel mai bine cu şampon sau săpun lichid antibacterian. Spală-le delicat şi usucă-le obligatoriu undeva la aer. Le poţi lăsa pur şi simplu pe un prosop în cameră, dar nu le lăsa la uscat în baie, unde umiditatea este mare.

Pensulele din peri sintetici – Se curăţă bine cu loţiune tonică pe bază de alcool sau cu ulei esenţial din arbore de ceai, care este antibacterian.

Bureţii de machiaj – Pot fi curăţaţi, la fel ca pensulele din peri naturali, cu şampon.

Nu uita că de fiecare dată după ce îţi cureţi pensulele sau bureţii de machiaj să le clăteşti foarte bine cu apă călduţă şi să le usuci cu grijă. Niciodată nu se vor depozita umede!

Foto: pensule de machiaj/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!