Cum să folosești eyelinerul în funcție de forma ochilor

De Andreea Catrina pe
Toamna aceasta, machiajele minimaliste și cele grafice se numără printre principalele tendințe în materie de make-up. Ce au în comun aceste două tipuri de machiaj? Desigur... eyelinerul!

Fie că preferi machiajele minimaliste, cu puțin blush, puțină mascara, un eyeliner și un strop de luciu de buze, fie că îți plac machiajele grafice, îndrăznețe, un lucru este cert – eyelinerul nu trebuie să lipsească din colecția ta cu produse pentru machiaj.

Eyelinerul – de la negru la albastru-azuriu, roz sau alb

Dacă nu îți place să ieși din zona ta de confort, atunci probabil că eyelinerul tău este negru. Poate, totuși, ai și unul gri… În orice caz, doar dacă ești genul de persoană căreia îi place să iasă în evidență și să atragă atenția tuturor, se poate să ai în colecția ta și un eyeliner colorat.

Dacă încă nu ai un astfel de eyeliner, dar îți dorești unul, îți recomandăm nuanțele cheie ale sezonului – albastru-azuriu, verde-forest, alb, roz, galben, vișiniu sau albastru electric. În plus, pentru ocaziile speciale, ar fi bine să ai la îndemână și un eyeliner auriu. Sezonul acesta, poate mai mult ca oricând, auriul se întoarce în forță în tendințele de machiaj.

Cum să te machiezi cu eyeliner, în funcție de forma ochilor

Dacă nu ai mai folosit eyeliner până acum, make-up artistul Davinia Fermi, care a lucrat cu Kate Moss și Gisele Bundchen, te învață cum să o faci corect. Într-un interviu acordat DailyMail, ea a vorbit despre aplicarea corectă a eyelinerului, în funcție de forma ochilor. Iată ce a subliniat…

Femeile cu ochii migdalați ar trebui să opteze pentru machiajul clasic cu eyeliner, adică cat-eyes. Acest tip de machiaj accentuează privirea și este foarte sexy.

Femeile cu ochii mari ar trebui să folosească eyelinerul doar pe pleoapa superioară. În felul acesta, machiajul nu va mai mări și el optic ochii. O mascara pentru gene definite și ești gata de ieșit pe ușă!

Femeile cu ochii mici pot apela la machiaje grafice. Acest gen de machiaje presupun folosirea eyelinerulul și pe pleoapa superioară, și pe cea inferioară. În felul acesta, datorită designului, ochii ajung să pară mai mari.

Tipuri de machiaj cu eyeliner

Dacă alegi un machiaj grafic pentru ochi, e bine să știi că buzele trebuie machiate cât mai natural cu putință. Optează pentru un gloss sau pentru un ruj nude, mat, care să nu atragă atenția prea mult.

Dacă, din contră, preferi un machiaj delicat al ochilor, în stil cat-eyes de exemplu, cu puțină mascara, poți purta fără griji un ruj într-o nuanță puternică – de exemplu, un ruj vișiniu.

Ține cont mereu de regula deja cunoscută – niciodată ochii și buzele nu se vor accentua la fel de mult într-un machiaj, pentru că atunci fața ta va părea mult prea încărcată. Fie accentuezi privirea, fie accentuezi buzele.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro