Cum facem ca machiajul de nuntă să reziste

De Claudia Grigore, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 12:41

Dacă ești mireasă sau invitată la o nuntă ce va avea loc în această vară, sigur îți faci griji pentru rezistența machiajului tău. Se anunță o zi tare lungă în care machiajul tău va înfrunta căldura, emoțiile și pupatul pe obraz. Fața începe să lucească, blushul se șterge și fondul de ten se adună în pliurile feței, sună a scenariu horror. Dar, există soluții! Citește mai departe sfaturile noastre pentru a mări rezistența machiajului.

  1. Tenul e ca o pânză. Nu te apuci să pictezi pe o pânză nepregătită, nu? Primul pas către un machiaj rezistent este hidratarea. Folosește crema hidratantă potrivită nevoilor tenului tău și lasă-o să intre în piele.
  2. Baza! Dacă vrei să te bazezi pe un machiaj rezistent aplici primer sau bază. Aceasta funcționează ca un lipici pentru produsele pe care le vei aplica mai târziu. Există o groază de tipuri de primere, de la cele corectoare la cele iluminatoare. Aplică primerul cu degetele sau cu o pensulă plată și lasă-l să se usuce.
  3. Fondul de ten. Când mergi la o petrecere ce ține o zi și o noapte, ia-ți la revedere de la primerul tău, ai nevoie de un fond de ten rezistent cu acoperire medie spre mare. Alege un fond de ten care să ți se potrivească tenului tău din punct de vedere al culorii, dar și al texturii.
  4. Concealerul sau corectorul se aplică după fondul de ten pentru a nu încărca suplimentar tenul pe zonele ce necesită corectare.
  5. Primul pas către fixarea machiajului este pudra pulbere. Aceasta se tapotează pe zona T (frunte, nas, bărbie). Alege o pudră liberă de culoarea tenului tău sau optează pentru o pudră translucidă. Al doilea pas către fixarea machiajului este fixatorul, un spray care va funcționa asemenea unui fixativ de păr, va înțepeni machiajul tău.

Vrei să arăți perfect în ziua nunții? Află totul despre machiajul de mireasă, eleganță și stil în ziua cea mare

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!