Ce trebuie să știi despre rujurile lichide

De Claudia Grigore, pe
Rujul este unul dintre cele mai iubite produse de machiaj. Mai nou, rujurile lichide și-au făcut loc în viața noastră fiind promovate de branduri celebre, dar și de vedete de la Hollywood. Kylie Jenner chiar având o colecție de rujuri lichide mate și metalice.

Care este diferența dintre rujul lichid si alte tipuri de ruj

Deși arată ca un lipgloss, în tubul de ruj lichid se află un lichid diferit de glossul de buze. Rujurile lichide sunt mate sau semimate. Din cauza faptului că sunt mult mai pigmentate și mai rezistente, aplicarea lor este un pic diferită față de celelalte rujuri.

Ce nu știai despre aplicarea rujurilor lichide

Buzele trebuie exfoliate înainte de a aplica acest tip de ruj

Din cauza faptului că aproape au rezistența unui tatuaj, vor scoate în evidență orice imperfecțiune a buzelor.

Hidratarea este esențială, înainte și după aplicare

Toate rujurile lichide usucă buzele, așa că buzele tale trebuie pregătite cu puțin balsam de buze înainte de aplicare. După demachiere, vei simți că buzele tale s-au uscat foarte mult, așa că va trebui să aplici iar un strat de balsam de buze.

Creionul de buze este obligatoriu!

Liplinerul sau creionul de buze nu trebuie să-ți lipsească din trusa de frumusețe dacă ești amatoare de rujuri lichide. Acesta ajută la uniformizarea culorii și previne transferul rujului în ridurile din jurul gurii.

Aplicarea se începe cu buza de jos

Rujurile lichide se aplică mai greu, așa că trebuie să începi aplicarea lor pe buza de jos, care, de obicei este mai mare, pentru ca apoi să strângi buzele, pentru ca surplusul de produs să treacă pe buza de sus, ușurând aplicarea.

Aplicarea se face încet

Dacă ești pe fugă, un ruj lichid e ultimul produs pe care ar trebui să-l folosești. Aplicarea lui se face încet și primul strat se lasă să se usuce bine înainte de a aduce corecturi.

De obicei, ai nevoie de un singur strat

După cum am scris și mai sus, rujurile lichide sunt foarte pigmentate. Ai nevoie de doar un strat pentru ca rujul să țină toată ziua.

Demachierea este dificilă

Rujurile lichide nu se pot curăța doar cu o trecere a șervețelului peste buze. Îți recomandă, să folosești un demachiant mai puternic sau vaselina cosmetică.

Sursa foto Hepta

Citește și 7 greșeli pe care le faci când aplici rujul

Citește și Alege-ţi rujul în funcţie de culoarea ochilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!