4 tunsori pe care să le eviți după vârsta de 40 de ani. Te fac să arăți mai bătrână

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 10 februarie 2023, 12:31

O tunsoare potrivită te poate ajuta să scoți în evidență trăsăturile care te avantajează și îți dă mai multă încredere în tine. Există însă și tunsori care te pot face să pari mult mai în vârstă. Iată ce greșeli ar trebui să eviți, mai ales după vârsta de 40 de ani.

Dacă ai trecutul pragul de 40 de ani și te gândești la o schimbare de look, una dintre cele mai potrivite tehnici de tunsoare este cea în trepte. Aceasta va marca conturul feței și îi poate oferi o blândețe care să te facă să pari mult mai tânără. Cu toate acestea, tăierea greșită a părului ar putea atrage și mai mult atenția asupra semnelor de îmbătrânire.

Dacă ai peste 40 de ani, o tunsoare în straturi ar fi una dintre cele mai bune opțiuni.

Iată 4 tunsori pe care să le eviți după vârsta de 40 de ani, potrivit shefinds.com.

Tunsori pe care să le eviți după vârsta de 40 de ani. Straturi care sunt prea uniforme

Atunci când straturile sunt tăiate la aceeași lungime, se poate crea un aspect plat și monoton, care poate face părul să arate tern și lipsit de vitalitate, mai ales pentru femeile care au peste 40 de ani. Nu doar că acest tip de tunsoare nu îți uniformizează trăsăturile, dar îți poate evidenția liniile fine și ridurile din jurul ochilor.

4 tunsori pe care să le eviți după vârsta de 40 de ani. Te fac să arăți mai bătrână

Straturi care sunt prea lungi

O tunsoare în straturi prea lungi poate avea un efect de îmbătrânire imediat. De asemenea, dacă părul tău este deja fin, poate da impresia că se rărește din cauza vârstei. Un alt aspect de care ar trebui să ții cont este că straturile lungi pot face fața să pară căzută.

4 tunsori pe care să le eviți după vârsta de 40 de ani. Te fac să arăți mai bătrână

Citește și: Top 6 coafuri care se vor purta în 2023. Tunsoarea care întinerește rămâne în tendințe

Straturi care sunt prea scurte

Odată cu înaintarea în vârstă, multe femei aleg tunsori mai scurte. Dar atunci când treptele sunt prea scurte, efectul este de a adăuga câțiva ani în plus.

Acest tip de tunsoare poate atrage atenția asupra ridurilor de pe față. Îți conturează fața și îți accentuează chiar și trăsăturile care în mod normal nu ieșeau în evidență.

Citește și: 5 tunsori pentru părul scurt, la modă în 2023

Tunsori pe care să le eviți după vârsta de 40 de ani. Prea multe straturi (valuri)

Unele tipuri de păr au nevoie de tunsori în mai multe straturi pentru a da iluzia de volum. Dacă ai însă prea multe straturi (valuri), părul poate părea lipit de scalp. Acesta va avea un aspect dezordonat, care de obicei dezavantajează femeile.

Treptele neuniforme pot duce la estomparea conturului feței și la crearea unui look neîngrijit. Părul va părea mai puțin voluminos, mai uscat, fragil, static și ciufulit.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!