Zece greșeli comune în purtarea lenjeriei intime

De Amelia Matei pe
Ai putea crede că știi totul despre lenjeria ta de corp, din moment ce este un obiect vestimentar pe care l-ai purtat toată viața. Ei bine, s-ar putea să fii surprinsă să afli că poți da greș la acest capitol. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faci în privința lenjeriei intime:

Citește și – Vedete care şi-au lansat colecţii proprii de lenjerie intimă

Sutienul care alunecă de pe corp

50% dintre femei s-au plâns măcar o dată în viață că sutienul lor alunecă atunci când se apleacă. Motivul este că nu și-au ales corespunzător mărimea. Cupele trebuie să vină perfect, fără să fii nevoită să închizi sutienul la ultima gaică.

Sutienul care îți strânge sânii

La polul opus, este sutienul care are cupele prea strânse, creând un aspect inestetic al sânilor tăi. În acest caz, înlocuiește-ți sutienul cu o mărime mai mare sau ajustează-i chingile la cel pe care îl ai deja.

Nu potrivești lenjeria cu ținuta

Înseamnă că încă nu ai în garderobă un sutien fără cusături, confecționat dintr-un burete subțire, acel T-shirt bra, care nu se observă pe sub rochiile sau tricourile mulate.

Îți scoți sutienul atunci când ajungi acasă

Multe femei fac greșeala de a-și scoate sutienul atunci când ajung acasă pentru a-și lăsa sânii „să se odihnească”. Însă o astfel de „odihnă” își pot permite doar femeile cu sâni mici. În caz contrar, ligamentele sânilor se vor întinde și este puțin probabil să revină la poziția inițială.

Porți lenjeria prea mult timp

O altă greșeală comună este că îți speli prea des lenjeria intimă. După opt luni, sutienul tău va fi uzat și mai larg cu 2 – 3 centimetri. Este, așadar, timpul să îți iei adio de la el.

Îți speli sutienul prea rar

Un studiu britanic a arătat că femeile își spală sutienul, în medie de cinci sau șase ori pe an. Specialiștii ne avertizează că acest obicei este dăunător, deoarece transpirația și pielea moartă de pe sutien reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. În mod normal, trebuie să îți speli sutienul după trei purtări.

Îți bagi lenjeria în mașina de spălat

Apa fierbinte, învârtirea și detergentul afectează elasticitatea și materialul lenjeriei. Ar trebui să speli lenjeria de mână, cu un săpun delicat.

Porți lenjerie plictisitoare

Sutienele și chiloții demodați sunt un semn că nu te mai consideri atrăgătoare, că nu îți mai pasă de imaginea ta, în primul rând în ochii proprii.

Porți lenjerie albă cu haine albe

Albul creează contrast cu pielea. Atunci când porți haine albe, optează pentru lenjerie intimă într-o nuanță asemănătoare cu cea a pielii tale.

Nu investești prea mult în lenjeria intimă

De obicei, lenjeria mai ieftină este făcută din materiale proaste, care îți afectează pielea și nu vor dura prea mult. Alege în schimb calitatea, confortul și viabilitatea!

Citește și – Ce lenjerie intimă preferă bărbații la femei

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro