Vaticanul produce un serial despre exorcism şi demoni

De Nicoleta Galeteanu pe

După ce s-a specializat în critică de film, pe lângă alte pasiuni trupeşti, Vaticanul s-a decis să se lanseze în industria cinematografică cu filme despre exorcizări şi demoni.
Potrivit publicaţiei insidetv.ew.com, Discovery Channel a convins Administraţia Vaticanului să realizeze împreună un serial TV despre cazurile de exorcism investigate în trecut de Biserica Catolică.

Astfel, după cazurile de pedofilie rezolvate, prelaţii catolici vor face publice numele tuturor infractorilor care se ascund în casele oamenilor, cum sunt spiritele malefice şi demonii reali care ispitesc credincioşii la tot felul de păcate, punând stăpânire pe oameni şi orice obiect neînsufleţit.

Serialul se va numi „The Exorcist Files” şi va prezenta cazuri neobişnuite – case bântuite, posesiuni demonice -, dar pe care Biserica Catolică le-a dus la bun final.

Performanţa Discovery Channel de a coopta în acest proiect experţi în religie şi exorcişti de seamă este cu prisosinţă una incredibilă, cu atât mai mult cu cât aceştia nu au mai apărut niciodată la televizor.

Pe de altă parte, iniţiativa Discovery Channel este extrem de avantajoasă şi pentru preoţi, care se confruntă cu disponibilizări masive în ultima vreme. Potrivit New York Times, numai în SUA, Peste 700 de preoţi au fost daţi afară.

Filmul va fi de-a dreptul spectaculos – vor fi secvenţe filmate în Arhivele secrete ale Vaticanului -, astfel că enoriaşii deja s-au arătat interesaţi să rezerve bilete la cinema.

Producătorii speră la exorcizări în direct

În plus, reprezentanţii Discovery îşi propun ca în viitor să difuzeze emisiuni în care cardinalii şi anchetatorii catolici să efectueze slujbe de purificare a locurilor bântuite de spirite malefice şi demoni în direct.

„Munca pe care o fac aceşti oameni şi credinţa pe care ei o manifestă în convingerile lor religioase conduc la poveşti absolut fascinante”, a declarat Clark Bunting, preşedinte şi director general Discovery.

Iniţiativa americanilor dă speranţe şi preoţilor români

Colaborarea fără precedent între Vatican şi postul de televiziune american dă şi preoţilor români speranţe, care pot veni şi ei cu propuneri interesante de filme, dintre care mita în biserici, exorcizări letale, colaborări cu securitatea sau slujirea campaniilor electorale la altar.

Decizia Vaticanului de a produce filme de acest gen vine şi ca urmare a numeroaselor producţii aberante care au denigrat Biserica, religia şi mai ales slujitorii lui Dumnezeu.
 
Filmul regizorului Ron Howard, „Îngeri şi demoni”, „Codul lui Da Vinci”, după romanul lui Dan Brown, sau filmul lui Ryan Murphy după cartea „Mănâncă, roagă-te, iubeşte” scrisă de Elizabeth Gilbert sunt doar câteva dintre acestea, care s-au îndepărtat inadmisibil de ideologia şi învăţătura bisericească.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro